Blog

Koude pasta met artisjok en ham

Van de artisjok is de dikke bloemknop eetbaar. De bolvormige bloemknop bestaat uit een bloembodem en schudbladeren. Beide zijn eetbaar, je kan artisjokbodems kopen, dat is de bloembodem of artisjokharten, dat is de bloembodem met het zachte en eetbare deel van de schudbladeren. Artisjokken zijn inheems in het hele Middellandse Zeegebied en worden vooral in Zuiderse landen zoals Italië, Spanje,… veel gebruikt. Nodig: (4 pers) 200 g schelpjes pasta 2

Helpt iedere dag op de weegschaal staan om te vermageren?

Als je gewicht wil verliezen en daarna op gewicht wil blijven, is er een eenvoudige oplossing: stap iedere dag op de weegschaal en houd de resultaten zorgvuldig bij. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse Cornell University. De personen die zich dagelijks wogen, verloren het eerste jaar 2.1 kg meer gewicht ten opzichte van de personen die hun gewicht maar 4 keer per jaar controleerden. Hoe moeten we dit

Broodmaaltijd anders: croque met mozzarella en tomaat

Een croque kan op veel manieren gemaakt worden. Klassiek met ham en kaas, maar ook met mozzarella, ham, tomaat en verse basilicum. Zo geef je er een Italiaanse toets aan. Serveer met rauwe groenten als (gemengde) sla, tomaat, komkommer, radijsjes,… Nodig: 4 sneetje bruin brood van een klein brood 2 sneetjes ham (ontvette ham, beenham, grillham,…) 1 grote vleestomaat 1 bolletjes mozzarella light 4 mespuntjes light margarine Rauwe groenten naar

Waarom is het ontbijt zo belangrijk?

Het ontbijt   In navolging van de eerste nieuwsbrief vind je nog wat extra informatie rond een gezond ontbijt. Het ontbijt is de eerste maaltijd na een hele nacht van rust en het lichaam is aan eten toe. Een goed ontbijt zet de darmen aan tot werken en stimuleert daarmee de stoelgang. Een ontbijt levert de energie voor genoeg concentratievermogen op het werk of op school. Bovendien is ontbijten belangrijk om

Mosselen

Mosselen zijn schelpdieren, ze zijn licht verteerbaar, vetarm en leveren weinig calorieën. Bewaar ze na aankoop in de koelkast. Mosselen eet je best zo vers mogelijk, liefst op de dag van de aankoop. Mosselen waarvan de schelp stuk of gebarsten is, gooi je weg. Mosselen waarvan de schelp meer dan 3 mm openstaat moet je controleren: klop ermee op het aanrecht. Gaat de schelp meteen dicht dan is de mossel

Koude pasta met broccoli en gerookte zalm

Broccoli behoort tot de koolsoorten en is verwant aan bloemkool. Het gedeelte van de plant dat gegeten wordt is de brede dichte bloemknop. Broccoli bevat relatief veel vezels en is een goede bron van bèta-caroteen, calcium en vit C. Het is een groente die zowel warm als koud (beetgaar) gebruikt kan worden. Op warme dagen kan je het perfect verwerken in een koude salade.   Nodig: (4 pers) 2 broccoli’s

BBQ: kip met citroen en kruiden

BBQ (barbecue) is een kooktechniek waarbij voedsel gegrild wordt. Het is een sociaal gebeuren. Gezellig met het hele gezin, vrienden of familie worden uitgenodigd waardoor we het als een aangenaam eetgebeuren ervaren. Tegenwoordig zijn er ook elektrische en gastoestellen om te BBQ ‘en waardoor het ook binnen kan. Maar bij mooi weer, als er bezoek komt of op vakantie is het toch net wat gezelliger om het vuur aan te

Hoe gezond is Havermout?

Havermout levert veel voedingsstoffen. Havermout is net als donker brood en muesli een bron van B-vitamines, ijzer en kalium. Zoals in de tabel hieronder te zien is, is de hoeveelheid ijzer in havermout twee keer zo veel als in volkorenbrood en muesli. De hoeveelheid kalium is hoger dan in volkorenbrood en lager dan in muesli. Havermout bevat daarnaast aanzienlijk minder natrium. De energiewaarde (kcal) van havermout, muesli (pure variant) en

Sausjes ‘light’

We zijn wel niet van De Vos & Lemmens, maar voor onze ‘light’ sausjes ga je ook graag aan tafel. Voor velen hoort bij rauwe groenten een sausje. De sausjes die te koop zijn in de winkel zijn meestal op basis van mayonaise. Dat maakt ze erg calorierijk. Wij hebben voor jullie ‘magere’ sausjes samengesteld. Afhankelijk van je gerecht past er beter een sausje bij met wat mosterd, een tartaartje

Cocktails ‘light’

De zomer is in het land en het is vakantie. Tijd voor cocktails. Die zijn natuurlijk erg lekker en fris op een warme zwoele zomerdag, ze zijn ook erg calorierijk. Wij zorgen voor een ‘light’ versie. De ene is al wat meer werk dan de andere, maar ze zijn het uittesten zeker waard. We gebruiken, net zoals bij de ‘echte’ cocktails, kruiden als munt, bessen en veel ijs. De wijn

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .