Wie is wie?

Wie is wie?

Wij zijn erkende diëtisten met elk onze eigen specialisaties. Wij werken graag nauw samen zodat we jou de beste begeleiding en ondersteuning op maat kunnen bieden.

An & Mieke
img_4119-2-met-logo
Wij zijn beiden enthousiaste, gemotiveerde diëtisten met een passie voor onze job. Vanuit ons gezamenlijke verleden (stafmedewerkers Lokaal Gezondheidsoverleg) vinden we het enorm belangrijk steeds multidisciplinair te werken, de wetenschappelijke evidentie te bewaken, onszelf kritisch te bekijken en onze werking nu en dan te evalueren.

We hebben een aantal gezamenlijke expertises:

 • Gezonde voeding voor iedereen
 • Allergie en intoleranties
 • Sportvoeding
 • Overgewicht, hart- en vaatziekten, maagproblemen, darmproblemen, …

Daarnaast heeft ieder van ons zijn eigen expertises:

Dorien

In 2010 ben ik met onderscheiding afgestudeerd als Bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Katholieke Hogeschool Kempen en ben ik dus erkend diëtiste.

Vanaf 2017 mag ik me ook diabeteseducator noemen. Deze postgraduaat behaalde ik aan de UC Leuven- Limburg. Dit is een specialisatie om mensen met diabetes optimaal te leren begeleiden.

Aangezien dat sport voor mezelf altijd belangrijk is geweest, heb ik me in 2019 gespecialiseerd in sportvoeding aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het is een grote passie om sporters te begeleiden op vlak van voeding, op weg naar een topprestatie.

Al van kinds af aan ben ik opzoek naar actie en sport, in mijn twintiger jaren ben ik fervent Crossfit gaan beoefenen. De laatste jaren ga ik meer lopen en doe ik intervalconditietraining. Met mijn crossfitachtergrond en gedrevenheid voor sport ben ik hier ook mensen in gaan coachen. Terwijl ik zelf mee train, begeleid ik de Endurance lessen in Crossfit Blue Fenix. In de personal training studio in Lommel geef ik laagdrempelige sportsessies: aangepast op ieders niveau. Voor mij is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat je plezier beleeft aan bewegen. Met veel enthousiasme help ik je om je gezonder en beter in je vel te voelen.

Je kan bij mij terecht voor voedingsadvies, laagdrempelige sportsessies of combinatie van beiden.
Ontdek hoe ook jij kan genieten van de voordelen van een uitgebalanceerde levensstijl en/of plezierige sportsessies.

Ik weet dat ik me er zoveel beter door voel!

Tot snel!

 

Janne

Ik ben Janne Poisquet, erkend diëtiste en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD). In juni 2022 behaalde ik met trots mijn bachelor Voedings- en dieetkunde aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Dankzij mijn vorige opleiding van Biomedische Wetenschappen (behaald in 2019) heb ik een sterke kennis van het menselijk lichaam en de mogelijke problemen die zich hier kunnen voordoen. Dit wetenschappelijk inzicht neem ik dus ook graag mee in mijn werk als diëtiste. Verder vind ik het heel belangrijk om me steeds bij te scholen: de wetenschap staat niet stil en ik dus ook niet. In 2022 heb ik me reeds gespecialiseerd in het Prikkelbaredarmsyndroom en voedselallergieën- en intoleranties.

Tijdens mijn consultaties leg ik steeds de focus op een algemeen evenwichtig voedingspatroon dat ook op lange termijn haalbaar is. Ik werk samen met jou een advies uit dat rekening houdt met jouw eet- en leefgewoontes en met een eventuele pathologie, als deze aanwezig is.

Mijn visie is dat we het ‘totaalplaatje’ in beschouwing nemen. Dit wil zeggen dat we naast je voeding ook je beweging, slaap en emoties gaan bekijken en eventueel mee opnemen in het advies.

Je kan bij mij terecht voor volgende zaken:

 • Advies voor en na bariatrische ingreep
 • Hart- en vaatziekten (hoge cholesterol en/of bloeddruk)
 • Ondergewicht en/of ondervoeding
 • Overgewicht en obesitas (ook bij kinderen en jongeren)
 • Prediabetes en diabetes type 1 of 2
 • Prikkelbare Darmsyndroom en laag-fodmap dieet
 • Spijsverteringsproblemen (maag/darm)
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Voeding bij kinderen en adolescenten
 • Voedselallergieën en intoleranties
 • Emo-eten of extern eten