Onze werkwijze

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Onze werkwijze

Wie zijn wij?img_4119-2-met-logo

An & Mieke
Wij zijn beiden enthousiaste, gemotiveerde diëtisten met een passie voor onze job. Vanuit ons gezamenlijke verleden (stafmedewerkers Lokaal Gezondheidsoverleg) vinden we het enorm belangrijk steeds multidisciplinair te werken, de wetenschappelijke evidentie te bewaken, onszelf kritisch te bekijken en onze werking nu en dan te evalueren.

We hebben een aantal gezamenlijke expertises:

 • Gezonde voeding voor iedereen
 • Allergie en intoleranties
 • Sportvoeding
 • Overgewicht, hart- en vaatziekten, maagproblemen, darmproblemen, …

Daarnaast heeft ieder van ons zijn eigen expertises:

DorienThumb_edited_edited.jpg
In juni 2010 ben ik met onderscheiding afgestudeerd als Bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Katholieke Hogeschool Kempen. Om me nog verder te specialiseren in de verschillende aspecten van welzijn en het streven naar vooruitgang binnen deze sector volgde ik hiernaast de master-opleiding in het management en beleid van de gezondheidszorg aan de Katholieke Universiteit Leuven. Deze opleiding heb ik in februari 2013 met succes afgerond.

Vanaf Juni 2017 mag ik me ook diabeteseducator noemen. Deze postgraduaat behaalde ik aan de UC Leuven- Limburg. Dit is een specialisatie om mensen met diabetes optimaal te leren begeleiden.

Aangezien dat sport voor mezelf altijd belangrijk is geweest, heb ik me in 2019 gespecialiseerd in sportvoeding aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Nederland). Het is een grote passie om sporters te begeleiden op vlak van voeding, op weg naar een topprestatie.

Onze werkwijze

Iedereen is verschillend en heeft een ander leef- en eetpatroon. Een verandering brengen in dit patroon is niet gemakkelijk en vergt veel inzet en evenveel doorzettingsvermogen. Als diëtiste kunnen wij je helpen om je eetpatroon en gewoonte om te vormen naar een gezonder patroon. Hierbij houden wij rekening met je huidige manier van leven, behouden we wat goed is en vormen we langzaam maar zeker de minder goede punten om naar gezondere. Daarom werken wij altijd op maat en is iedere begeleiding anders.
Toch zit er in de begeleiding een zekere structuur en hebben wij voor de verschillende soorten begeleiding onze eigen manier ontwikkeld.

 

Werkwijze voor vermageringen

Iedere consultatie start met een korte babbel om te horen hoe alles loopt.

 • Een eerste consultatie bestaat uit een kennismaking waarbij een dossier wordt opgemaakt. Daarna volgt een anamnese (bevraging van de huidige eetgewoonte). Aan de hand van deze anamnese wordt een dagschema op maat geschreven. Als laatste wordt het voedingsadvies overlopen.
 • Tijdens de tweede consultatie wordt het op maat geschreven dagschema overlopen, maar ook het resultaat van de bevraging die tijdens de eerste consultatie werd afgenomen.
 • Tijdens de volgende 4 consultaties wordt een etiket besproken en uitgelegd, vervolgens de bereidingswijzen, kooktips en aankooptips, als derde bespreken we adviezen bij buitenhuis eten, feestjes en op reis gaan en als vierde werken we rond hervalpreventie.
 • Daarna volgen de opvolgconsultaties. Deze lopen zolang het gewichtsverlies duurt. Is het doel bereikt dan worden de richtlijnen van een gezonde voeding besproken en wordt het vermageringsdagschema aangepast aan een dagschema om stabiel te blijven.
 • Daarna volgen er nog verdere opvolgconsultaties tot het gewicht onder controle is en je zonder begeleiding verder kan.
 • Tussen de 1ste, 2de en 3de consultatie zit een week tot 10 dagen. De tijd tussen de volgende consulten wordt in overleg besproken.
Werkwijze voor andere diëten (zoals diabetes, verhoogde cholesterol, maag- en darmproblemen …)
 • Een eerste consultatie bestaat uit een kennismaking waarbij een dossier wordt opgemaakt. Daarna volgt een anamnese (bevraging van de huidige eetgewoonte). Aan de hand van deze anamnese wordt een dagschema op maat geschreven. Als laatste wordt het voedingsadvies overlopen.
 • Tijdens de tweede consultatie wordt het op maat geschreven dagschema overlopen, maar ook het resultaat van de bevraging die tijdens de eerste consultatie werd afgenomen.
 • Tijdens de derde consultatie wordt er naar de verpakkingen gekeken. Gaan we na hoe we een etiket moeten lezen en hoe om te gaan met de ‘Dagelijkse voedingsrichtlijn’. Dit is belangrijk om tijdens inkopen een goede, doordachte en verantwoorde keuze te maken die wordt toegespitst op het te volgen dieet.
 • Daarna zijn het opvolgconsultaties.
Werkwijze voor KVC: kind vriendelijke consultaties

Werken met kinderen (tot 10 – 11 jaar) vergt een andere aanpak dan deze met adolescenten en volwassenen.

 • Tijdens de eerste 6 consultaties wordt telkens een maaltijd besproken en maken we hierover concrete afspraken.
 • Vanaf de 7de consultatie is het de opvolging die loopt zolang het nodig is.
 • De eerste 6 sessies verlopen om de 2 weken. Daarna volgen de opvolgconsulten. De tijd tussen deze consulten wordt in overleg besproken.
Werkwijze eetstoornissen

Onder eetstoornissen vallen anorexia, boulimie, binge eating en binge drinking. Al deze stoornissen vragen een aparte en op maat gemaakte aanpak. Meestal is een multidisciplinaire benadering nodig om een goed en gunstig resultaat te kunnen bereiken.

Allergie en intolerantie

Zie onze gespecialiseerde website: www.allergiedietisten.com

Onze privacyverklaring

Lees hier de privacyverklaring voor de praktijken van di-eet: Privacyverklaring di-eet

Wat wil je zoeken?

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo