Pasta met edamame bonen

In dit pastagerecht is vlees/vis vervangen door een peulvrucht, de edamame boon. Edamame bonen worden geoogst voor de peul volledig rijp is. Daarom kan je edamame peulen vinden die je in zijn geheel kan eten. Edamame bonen worden verkocht in blikjes, diepvries … die bevatten enkel de bonen. Het is een gerecht zonder dierlijke producten, dus een vegan pasta gerecht.

Nodig: (voor 4 personen)

½ Chinese kool

1 dik stuk prei of 2 dunnere

4 dikke wortelen

1 dikke ui

120 – 160 g volkoren pasta (spirelli, penne, macaroni …)

2 kleine blikjes edamame bonen

2 eetlepels olijfolie

Peper, (zout)

Bereiding:

  • Maak de prei en de Chinese kool schoon en snijd in dunne reepjes.
  • Schil de wortelen en rasp ze fijn.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot en fruit hierin de ui.
  • Voeg de andere groenten toe en stoof ze beetgaar.
  • Zet ondertussen water op in een ruime kookpot, breng aan de kook, voeg de pasta toe, kook beetgaar en giet af.
  • Open de blikjes edamame bonen, giet ze in een vergiet en spoel ze goed onder koud water.
  • Voeg de beetgare pasta bij de groenten samen met de edamame bonen.
  • Breng op smaak met peper en indien nodig met een weinig zout.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .