Blog

Griesmeelpudding met pruimenmoes

Pruimen zijn tegenwoordig een heel jaar verkrijgbaar, maar ze zijn op hun best in het najaar. Dan zijn ze vers geoogst en zijn er ook meerdere variëteiten beschikbaar in de winkels. Gele, groene, rode, donker paarse. Ook de vorm kan verschillen van heel erg kleine zoals de mirabellen tot grote ronde en dikke eierpruimen. Je…

Read More

Gevulde courgettes

Courgettes gebruiken we vaak om soep mee te maken of voegen we bij soep om ze te binden. Ze kunnnen ook perfect als groente gegeten worden. Meestal worden ze dan opgevuld. Met de vulling kan je veel kanten op, zoals gehakt, groenten, rijst, couscous maar ook met een kaasmengsel zoals bij dit recept. Nodig: (voor…

Read More

Gebakken bloemkool

Bloemkool met witte saus is lekker en het is vast wel het best gekende recept van bloemkool. Toch kan je er veel meer mee doen. Bijvoorbeeld verwerken tot bloemkoolrijst , verwerken in een pizzabodem of de roosjes bakken zodat ze een mooie kleur krijgen en er heel erg hip uit zien. Nodig: (voor 2 personen)…

Read More

Cobblers

Nu het schooljaar gestart is en ons leven weer stilaan in zijn normaal ‘werk-’ ‘schoolritme’ komt, is het fijn om te zorgen voor een vieruurtje bij thuiskomst van de kroost en/of partner. Dat kan uitstekend met een ‘cobbler’. Een cobbler is een gebak dat het midden houdt tussen crumble en cake. Het komt overgewaaid uit…

Read More

Speculaashapje met fruit

Snel een klein hapje uit je mouw toveren voor het vier-uurtje? Dit recept leent zich ervoor al kan je het ook als nagerecht gebruiken. Door te kiezen voor de mini speculaasjes kan je er enkele eten en als je afwisselt met het fruit waarmee je ze afwerkt kan je daarin ook weer variëren in kleur…

Read More

Venkel tonnato

Vitello tonnato is een Italiaans voorgerecht van dun gesneden kalfsvlees geserveerd met een sausje van mayonaise en tonijn. Wij hebben er een lauwwarm zomers hoofdgerecht van gemaakt met veel groenten. Het kalfsvlees is vervangen door venkel en komkommer. Nodig: (4 pers.) 2 venkelknollen 1 komkommer 2 grote blikken tonijn op eigen nat 600 – 800…

Read More

Gevulde tomaten

Nu het volop zomer is, zijn er ook volop tomaten. Groot, klein, pruimvormig, bonk of rosbust … maar ook rood, geel, oranje, donker neigend naar aubergine en zelfs groen. Soms weet je niet meer wat kiezen in de winkel. Allemaal hebben ze een frisse smaak, de ene al wat zoeter dan de andere. Door ze…

Read More

Salade met kip en gebakken aardappelen

Het mooie weer is er volop en dan is een salade welkom. De nieuwe aardappelen zijn er, die zijn lekker vast en hebben veel smaak. Prima om te verwerken in een salade. Wij hebben gekozen om ze te combineren met ijsbergsla, prinsessenboontjes en kip. Je kan variëren door andere sla te gebruiken en andere groenten…

Read More

4-vruchten confituur

4 vruchten confituur is een klassieker die bij velen in de smaak valt. Wil je deze zelf maken, dan doe je dat best tijdens de zomermaanden als alle fruitsoorten beschikbaar zijn. Ben je superfan van deze confituur, bewaar dan de vruchten in de vriezer in de juiste portie zo kan je in de wintermaanden ook…

Read More

Cupcake ijsjes

Een zelfgemaakt ijsje. Leuk om te maken samen met de kinderen of voor jezelf. Het is een eenvoudig recept en het is snel klaar. De gesneden kersen verliezen al wat van hun lekker zoet sap. Verwerk het mee in je ijsje en zo krijgt je ijsje ook een mooie diep rode kleur. Je kan ook…

Read More