Havermout met cacao en fruit

Havermout is altijd een goed idee als ontbijt. Het is gezond en het zorgt voor een lange verzadiging. Deze keer hebben we de traditionele havermoutpap gepimpt met cacaopoeder. Zo krijgt je pap een lekkere chocoladesmaak. Door de pap te combineren met bosbessen en ananas is het niet nodig om suiker/zoetstof te verwerken in de pap. Het fruit is zoet genoeg.

Nodig: 2 porties

80 – 120 g havermout

2,5 – 3,5 dl halfvolle melk/sojadrink natuur/haverdrink natuur/hazelnootdrink …

1 koffielepel cacaopoeder

1 schijf verse ananas

Handvol bosbessen (vers of diepvries)

Bereiding:

  • Verwijder de schil en het harde stukje in het midden van je ananas en snijd in blokjes.
  • Doe de havermout, het cacaopoeder en de melk/drink in een kookpot.
  • Breng aan de kook en laat even goed doorkoken.
  • Neem van het vuur, laat 5 minuten staan, de havermout gaat dan wellen.
  • Verdeel de havermout over 2 schaaltjes en werk af met de bosbessen en de ananas.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .