Cocktails ‘light’

Cocktails ‘light’

De zomer is in het land en het is vakantie. Tijd voor cocktails. Die zijn natuurlijk erg lekker en fris op een warme zwoele zomerdag, ze zijn ook erg calorierijk. Wij zorgen voor een ‘light’ versie. De ene is al wat meer werk dan de andere, maar ze zijn het uittesten zeker waard. We gebruiken, net zoals bij de ‘echte’ cocktails, kruiden als munt, bessen en veel ijs. De wijn en bubbels vervangen door een alcoholvrije versie, frisdrank door een suikervrije versie. Cheers.

Nodig:

Cocktail 1: Gin & tonic

5 cl kruidenmengsel

1 eetlepel jeneverbessen

0,5 koffielepel korianderzaad

1 koffielepel gedroogd limoengras

10 cl limoensap

20 cl witte wijn alcoholvrij

10 cl witte wijn alcoholvrij

20 cl Tonic zero

1 limoen

3 blaadjes verse munt

IJsblokjes

Cocktail 2: Blue berry daiquiri

25 bosbessen

5 cl limoensap

20 cl witte wijn alcoholvrij

10 cl sprangkling cuvee alcoholvrij

Crushed ijs en ijsblokjes

Cocktail 3: Catus bitter

5 cl bitter alcoholvrij

10 cl witte wijn alcoholvrij

10 cl Spa lemon & cactus

2 frambozen

Crushed ijs of ijsblokjes

 

Bereiding:

Cocktail 1: Gin & tonic

Maak eerst het kruidenmengsel:

  • Doe bessen, limoengras, citroensap en alcholvrije witte wijn in een flesje of potje met deksel en laat minstens 3 uur trekken.
  • Dit kruidenmengsel kan in de koelkast 1 maand bewaard worden in een goed gesloten flesje.

Maak de cocktail:

  • Snijd de limoen door en pers 1 helft, snijd de andere helft in partjes.
  • Meng het kruidenmengsel met de alcoholvrije witte wijn, giet in een groot glas
  • Voeg hierbij de tonic zero.
  • Vul het glas verder aan met ijsblokjes.
  • Werk af met de partjes limoen en de blaadjes verse munt.
  • LET OP: tijdens zwangerschap en borstvoeding, bij nierziekten en bij gebruik van paracetamol geen jeneverbessen en korianderzaad gebruiken.

Cocktail 2: Blue berry daiquiri

  • Doe 20 bosbessen, 2 ijsblokjes en limoensap in een blender en mix fijn.
  • Giet door een strainer (zeefje) in het glas.
  • Voeg witte alcoholvrije wijn en sprangkling cuvee toe.
  • Vul aan met crushed ijs.
  • Afwerking: rijg de overgebleven bosbessen op een prikker.
  • Variatie: vervang bosbessen door aardbeien, braambessen,…
  • Tip: is de cocktail niet zoet genoeg? Vervang dat het limoensap door limoensiroop zonder toegevoegde suiker.

Cocktail 3: Catus bitter

  • Doe alcoholvrije bitter, alcoholvrij witte wijn en Spa lemon & catus in een glas.
  • Vul aan met crushed ijs of ijsblokjes.
  • Werk af met frambozen.
  • LET OP: alcoholvrije bitter die gentiaaninfusie bevat niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding