Een croque kan op veel manieren gemaakt worden. Klassiek met ham en kaas, maar ook met mozzarella, ham, tomaat en verse basilicum. Zo geef je er een Italiaanse toets aan. Serveer met rauwe groenten als (gemengde) sla, tomaat, komkommer, radijsjes,…
Nodig:
4 sneetje bruin brood van een klein brood
2 sneetjes ham (ontvette ham, beenham, grillham,…)
1 grote vleestomaat
1 bolletjes mozzarella light
4 mespuntjes light margarine
Rauwe groenten naar keuze: sla, geraspte wortel, tomaat, bloemkool, komkommer, …
Verse basilicum
Bereiding:
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dunne plakjes.
- Pel de tomaat en snijd eveneens in dunne plakjes.
- Snijd het wit vet van de hesp.
- Schik tussen 2 sneetjes brood enkele schijfjes mozzarella met hierop een plakje ham, schijfjes tomaat en enkele blaadjes verse basilicum.
- Smeer aan de buitenkant op ieder sneetjes brood een mespuntje light margarine.
- Bak de croques tot ze mooi bruin zijn.
- Schik ondertussen de rauwe groenten naar keuze op een groot bord.
- Schik de gebakken croques bij op het bord.