Broccoli behoort tot de koolsoorten en is verwant aan bloemkool. Het gedeelte van de plant dat gegeten wordt is de brede dichte bloemknop. Broccoli bevat relatief veel vezels en is een goede bron van bèta-caroteen, calcium en vit C. Het is een groente die zowel warm als koud (beetgaar) gebruikt kan worden. Op warme dagen kan je het perfect verwerken in een koude salade.
Nodig: (4 pers)
2 broccoli’s
200 g pasta (strikjes, penne,…)
400 g gerookte zalm
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.
- Kook beetgaar in licht gezouten water, giet af en spoel na met koud water.
- Kook de pasta al dente in licht gezouten water, giet af en spoel na met koud water.
- Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
- Meng pasta, broccoli, zalmreepjes en olijfolie in een ruime kom.
- Breng op smaak met peper en indien nodig met zout.
- Wens je er een sausje bij: kijk bij de sausjes ‘light’ in deze rubriek of kies een sausje uit ons kookboekje ‘Wat eten we vandaag’.