Pasta met groene asperges en ham

Dit pastagerecht kan je zien als een variatie op macaroni met ham en kaassaus. De macaroni is vervangen door spaghetti, het soort pasta kies je uiteraard naar eigen smaak. De ham en kaassaus is behouden en de groene asperges zijn toegevoegd waardoor er ook groenten in je maaltijd zitten.

Wil je een vegetarische versie, dan laat je de ham weg en gebruik je eventueel wat meer kaas. Wil je een vegan versie, laat dan de ham weg, vervang de melk door een (ongezoete) alternatieve drink (soja, rijst, haver …) en de kaas door vegan gemalen kaas. De ham vervangen door linzen of kikkererwten.

Nodig: (4 pers)

120 – 150 g volkoren pasta

1 kg groene asperges

400 g ham (beenham, grillham, achterham …) in sneetjes

2,5 dl halfvolle melk

40 g gemalen (light)  kaas

40 g bloem

Peper, (zout) en nootmuskaat

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en kook hierin de pasta. Volg de kooktijd aangegeven op de verpakking.
  • Snijd het onderste stukje van de groene asperges, spoel ze onder koud water en snijd in stukjes van 3 cm. Zet op in koud water. Als het water kookt het vuur afzetten. Stopt het water met koken, dan zijn de asperges klaar en kan je ze afgieten.
  • Verwijder het wit vet van de ham en snijd in blokjes.
  • Doe de melk en de bloem in een kookpot, roer zodat de bloem mooi in de melk is opgelost, zet op het vuur, roer regelmatig tot de saus kookt, laat even goed doorkoken, neem van het vuur, voeg de kaas toe en kruid met peper, (zout) en nootmuskaat.
  • Voeg bij de witte saus de gekookte pasta, de blokjes ham en de groene asperges, schep voorzichtig door elkaar.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .