Blog

Saltimbocca van kip

Saltimbocca is het enige hoofdgerecht uit de Italiaanse keuken waarvan het recept officieel is vast gelegd en goedgekeurd. Dit gebeurde in 1962 in Venetië door een jury van koks. Saltimbocca betekent ‘springt in de mond’. Bij het oorspronkelijke recept legt men een oester op een half plakje ham, op de oester een blad salie. De ham vouwt men over de salie en de oester en met een cocktailprikker wordt het

Bavarois

Bavarois is een nagerecht op basis van vla of yoghurt met vruchtenpuree dat door toevoeging van gelatine zijn stevige structuur krijgt. Aan het basismengsel wordt room en/of stijfgeslagen eiwit toegevoegd. Het geheel wordt vervolgens in een vorm gegoten, waarna het in de koelkast enkele uren moet opstijven. Als nagerecht kan bavarois in afzonderlijke kleine vormpjes gegoten worden. Bavarois kan ook gebruikt worden als vulling van taarten en gebak. Ingrediënten: (4

Pompoensoep

Soep is een ideale manier om alle dagen voldoende groenten te eten. Het is laag in calorieën en je kan er oneindig veel mee variëren. Als je soep eet om je honger te stillen, zorg er dan voor dat er voldoende groenten in de soep zitten. Zo krijg je soep die voldoende vult. Je kan verschillende groenten combineren of een klassieke soep maken waarin één groente de hoofdrol speelt. Wij

Eens dik, altijd dik?

Britse onderzoekers volgden op basis van het huisartsendossier het gewicht van 175.000 mensen over een periode van bijna 10 jaar. Van diegenen met obesitas (gedefinieerd als een Body Mass Index van minstens 30) slaagde de helft erin om op een bepaald ogenblik 5% in gewicht af te vallen. Hooguit 2% bereikte ooit terug een normaal gewicht. Van mensen die er ooit in slaagden om iets af te vallen, kwam dat

Salade met Oosters tintje

Met salades kan je oneindig variëren. Je kan kiezen voor één soort sla of je kiest voor verschillende soorten. Combineer dit met een of meerdere andere groenten om de salade aan te vullen. Hierdoor worden salades kleurrijk en ook aantrekkelijk om op te eten. Ze kunnen een heel jaar door gegeten worden. Zo zorg je voor veel variatie en staan er altijd voldoende groenten op tafel. Kies voor iedere salade een andere afwerking, zo krijgt de salade zijn eigen tintje. Wij hebben

Kippenhamburgers

Hamburgers zorgen voor variatie in ons dagelijks menu. Zowel groot als klein waardeert ze. Kant en klaar gekocht is natuur gemakkelijk en niet veel werk, deze bevatten echter vaak te veel vet en/of te veel zout. Je kan op een makkelijke manier zelf je eigen gehakt maken. Wij hebben gekozen voor kippengehakt en hebben hiermee hamburgers gemaakt. Je ziet het ook, ze zijn niet allemaal even groot, maar ook dat

Bewegen: 2 vliegen in 1 klap

Sommigen beschouwen lichaamsbeweging als een middel om het “familiegevoel” te versterken. Samen bewegen betekent vaak ook samen lachen, samen praten, samen delen … Akkoord, aan dat gevoel kan je ook zonder beweging werken. Maar mét beweging, sla je twee vliegen in één klap: je versterkt de band met je partner, je (klein)kinderen, … én je werkt aan jouw en hun gezondheid. Het is ook een opportuniteit om je (klein)kinderen op

Groentebekers

Ontdek ’s middags het plezier van groenten bij je lunch. Rauwkost is heel veelzijdig en een prima aanvulling van je broodmaaltijd ’s middags. Met onze groentebekers willen wij hiervoor een aanzet geven en iedereen aanmoedigen om bij de lunch groenten te eten. Wij hebben alvast enkele voorbeelden voor uitgewerkt, maar laat gerust je fantasie werken. Succes en veel plezier ermee. Nodig: Beker 1 (links) Gemengde sla 10 kerstomaatjes 1 sneetje

Gevulde cougettes

De courgette is een vruchtgroente die behoort tot de familie van de pompoenen. De bekendste courgette is de lange dunne diep groene. Als courgettes geoogst worden wanneer ze 15 tot 20 cm lang zijn, kan de vrucht in zijn geheel gebruikt worden in de keuken. Als ze later geoogst worden, wanneer ze groot en dik zijn, moet je de pitten binnenin verwijderen. Er zijn veel variëteiten, lange soorten die licht

Koude pasta met artisjok en ham

Van de artisjok is de dikke bloemknop eetbaar. De bolvormige bloemknop bestaat uit een bloembodem en schudbladeren. Beide zijn eetbaar, je kan artisjokbodems kopen, dat is de bloembodem of artisjokharten, dat is de bloembodem met het zachte en eetbare deel van de schudbladeren. Artisjokken zijn inheems in het hele Middellandse Zeegebied en worden vooral in Zuiderse landen zoals Italië, Spanje,… veel gebruikt. Nodig: (4 pers) 200 g schelpjes pasta 2

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .