Spruitjes worden niet door iedereen lekker gevonden. Als je ze combineert met een andere groente is de stap om ze te proeven al iets kleiner. Hier worden ze gecombineerd met champignons, maar je kan spruitjes ook combineren met knolselder, wortel, oesterzwammen …
Nodig: (voor 4 personen)
0,75 kg spruitjes
500 g champignons (of boschampignons of oesterzwammen)
1 kleine ui
1 eetlepel vloeibare margarine
Peper, nootmuskaat (zout)
Bereiding:
- Maak de spruitjes schoon en snijd grote spruiten in twee.
- Maak de champignons schoon en snijd in vier.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Verwarm de margarine in een kookpot en fruit hierin de ui.
- Voeg de spruiten toe en stoof 10 minuten. Voeg indien nodig een weinig water toe.
- Voeg vervolgens de champignons toe en stoof nog een 5 tal minuten.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat.