Griesmeelpudding met aardbeien

Griesmeelpudding is misschien iets dat de oudere lezer beter zal kennen dan de jongere lezer. Soms ken je het onder de naam semoule, wat de Franse naam voor griesmeel is. Het is een variatie van een zuivelproduct en daarom wel fijn om te leren kennen. Je kan rijstgriesmeel kopen en tarwegriesmeel. Rijstgriesmeel is iets fijner gemalen dan tarwegriesmeel. Dus heb je de keuze tussen een pudding met een iets grovere of iets fijnere structuur. De griesmeelpudding is afgewerkt met enkele aardbeien. Hierdoor kan je minder suiker/zoetstof verwerken in je pudding.

Nodig: (voor 4 porties)

½ liter halfvolle melk

35 g rijstgriesmeel

8 grote of 12 kleine aardbeien

200 g braambessen

Suiker of zoetstof

Bereiding:

  • Maak de aardbeien schoon, spoel ze en laat ze goed uitlekken.
  • Breng de melk aan de kook, voeg het rijstgriesmeel toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer regelmatig.
  • Neem van het vuur en voeg een weinig suiker/zoetstof toe.
  • Verdeel over 4 schaaltjes en laat afkoelen.
  • Snijd de aardbeien in 2 of in 4 en verdeel over de 4 schaaltjes.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .