Gratin van paksoi met geitenkaas

Paksoi is een van de eerste voorjaarsgroenten die bij ons in serres gekweekt worden. Hiermee start een nieuw seizoen met veel andere groenten dan de voorbije wintermaanden. Paksoi heeft van nature weinig smaak, je kan paksoi wokken, stoven, bakken of grillen. In dit recept is paksoi verwerkt in een gratin met geitenkaas wat zorgt voor een extra smaaktoets.

Nodig: (voor 4 personen)

4 kleine of 2 grote paksoi

2 dl halfvolle melk

20 g tarwebloem

1 zacht geitenkaasje

30 g gemalen (light kaas)

Peper, nootmuskaat (zout)

Bereiding:

  • Breng in een ruime kookpot water aan de kook.
  • Maak de paksoi schoon en snijd in kleine stukjes, voeg bij het kokend water, laat 5 minuten doorkoken en giet af.
  • Doe de melk en de bloem in de kookpot, roer tot alles goed is opgelost en zet op het vuur. Roer regelmatig tot de saus kookt, laat 1 minuut doorkoken en neem van het vuur.
  • Voeg de geitenkaas toe, vervolgens de paksoi en breng op smaak met peper, nootmuskaat en indien nodig een weinig zout.
  • Schep in een vuurvaste schaal, verdeel er de gemalen kaas over en gratineer in de oven.

Lekker met een gekookte aardappel, een stukje kipfilet, kalkoenlapje … of met een stukje quorn of een ander alternatief voor vlees.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .