BBQ: kip met citroen en kruiden

BBQ: kip met citroen en kruiden

BBQ (barbecue) is een kooktechniek waarbij voedsel gegrild wordt. Het is een sociaal gebeuren. Gezellig met het hele gezin, vrienden of familie worden uitgenodigd waardoor we het als een aangenaam eetgebeuren ervaren. Tegenwoordig zijn er ook elektrische en gastoestellen om te BBQ ‘en waardoor het ook binnen kan. Maar bij mooi weer, als er bezoek komt of op vakantie is het toch net wat gezelliger om het vuur aan te steken in een echte BBQ met houtskool buiten. Alleen al voor de geur!

 

Nodig: (4 pers)

400 g kippenreepjes

1 citroen

2 lepels olijfolie

Provençaalse kruiden

4 metalen spies geschikt voor de BBQ

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Maak de marinade:
    • Pers de citroen.
    • Meng citroensap met olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout.
  • Leg de kippenreepjes in een diep bord, voeg de marinade toe en schep alles goed om zodat alle stukjes kip bedekt zijn met marinade.
  • Laat het een uur marineren in de koelkast.
  • Rijg vervolgens de kippenreepjes per 2 op een spie die geschikt is voor de BBQ.
  • Bak ze gaar op de BBQ.