Groentebekers

Ontdek ’s middags het plezier van groenten bij je lunch. Rauwkost is heel veelzijdig en een prima aanvulling van je broodmaaltijd ’s middags. Met onze groentebekers willen wij hiervoor een aanzet geven en iedereen aanmoedigen om bij de lunch groenten te eten. Wij hebben alvast enkele voorbeelden voor uitgewerkt, maar laat gerust je fantasie werken. Succes en veel plezier ermee.

Nodig:

Beker 1 (links)

Gemengde sla

10 kerstomaatjes

1 sneetje ham

Beker 2 (midden)

Beetje sla naar keuze (kropsla, ijsbergsla, krulsla,…)

Stukje komkommer

½ gele paprika

½ rode paprika

Beker 3 (rechts)

1 dik bloemkoolbolletje

6 à 7 kerstomaatjes

3 à 4 jonge wortelen

Stukje komkommer

Dressing of sausje:

Kies je dressing of sausje bij de sausjes light

Bereiding:

Beker 1

  • Snijd de ham in blokjes.
  • Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  • Meng de sla met de halve kerstomaatjes en de stukjes ham.
  • Vul de groentebeker.

Beker 2

  • Maak de sla schoon, was, zwier droog en snijd klein.
  • Spoel de komkommer en snijd in dunne plakjes.
  • Schil de rode en gele paprika en snijd in kleine blokjes.
  • Vul de groentebeker: laagje sla, laagje rode paprika, laagje komkommer, laagje gele paprika.

Beker 3

  • Schil de jonge wortelen.
  • Spoel de komkommer , snijd er een stuk af zo lang als de wortelen, en snijd er lange dunne reepjes van.
  • Spoel de bloemkool en verdeel in kleine roosjes
  • Spoel de kerstomaatjes.
  • Vul de groentebeker: leg hem plat: doe de wortelen en de lang repen komkommer erin, vervolgens vul je de overgebleven ruimte met een rijtje tomaatjes en bloemkoolroosjes.

 

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .