Valentijns croque

Dit jaar valt Valentijn midden in de week op een woensdag. Misschien ben jij bij de gelukkigen die dan ’s middags thuis zijn. Dan kan je zorgen voor een Valentijns lunch voor je partner. Je kan het eventueel ook voorzien als een avondmaal. Voorzie dan vooraf een goed gevulde groentesoep. Je kan dan 1,5 of 2 croques en 1 of 2 eitjes klaarmaken en meer groenten op het bord verwerken. Het hartje kan je bakken door een metalen hartjesvorm in de pan te leggen.

Nodig: (2 pers)

4 sneetjes brood: bruin, meergranen, volkoren …

2 sneetjes ham

2 sneetjes (light) kaas

2 eitjes

2 mespuntjes zachte margarine (niet noodzakelijk)

1 eetlepel zachte margarine geschikt om te bakken

Handvol gemengde sla

Handvol rauwkost: wortel, witte kool, knolselder …

Metalen hartjesvorm

Bereiding:

  • Verwarm het croque apparaat.
  • Maak de croques door 1 sneetje brood te beleggen met een half sneetje ham, vervolgens het sneetje kaas en dan terug een half sneetje ham. Leg hierop een sneetje brood. De buitenkant van het brood kan je lichtjes besmeren met margarine als je dat wenst.
  • Bak de croques.
  • Verwarm de margarine om te bakken in een pan.
  • Leg hierin de metalen hartjesvorm en breek in de hartjesvorm een ei. Laat het bakken zoals je partner/jij het graag eet. Als het ei klaar is, verwijder dan de metalen hartvorm en neem het ei voorzichtig uit de pan.
  • Neem een bord en leg hierop wat sla en rauwkost.
  • Schik de croque op het bord en werk af met het hartvormig gebakken ei.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .