Met salades kan je oneindig variëren. Je kan kiezen voor één soort sla of je kiest voor verschillende soorten. Combineer dit met een of meerdere andere groenten om de salade aan te vullen. Hierdoor worden salades kleurrijk en ook aantrekkelijk om op te eten. Ze kunnen een heel jaar door gegeten worden. Zo zorg je voor veel variatie en staan er altijd voldoende groenten op tafel. Kies voor iedere salade een andere afwerking, zo krijgt de salade zijn eigen tintje. Wij hebben gekozen voor salade met Oosterse accenten.
Nodig: (4 pers)
1 zakje veldsla
1 zakje rucola
1 komkommer of 1 potje mini komkommers
1 bussel (lange) radijzen
500 g steak
2 eetlepels margarine voor bakken en braden of olie
Peper en zout
Dressing:
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel sojasaus (of andere Oosterse saus)
Stukje gember
1 eetlepel sesamzaadjes
Bereiding:
- Was de radijsjes en de komkommer, snijd in dunnen plakjes.
- Meng de slasoorten, samen met de plakjes radijs en komkommer, schik op een grote schotel.
- Verwarm margarine of olie in een pan en bak de steak zoals je die graag eet (rood of wat minder rood).
- Maak ondertussen de dressing:
- Meng de olie met de sojasaus en het limoensap.
- Schil en rasp de gember en roer onder de dressing.
- Voeg de helft van de sesamzaadjes toe.
- Snijd de steak in dunne schijfjes, schik ze op de salade.
- Strooi de rest van de sesamzaadjes over het vlees en de salade.
- Serveer met de dressing.