Kippenhamburgers

Kippenhamburgers

Hamburgers zorgen voor variatie in ons dagelijks menu. Zowel groot als klein waardeert ze. Kant en klaar gekocht is natuur gemakkelijk en niet veel werk, deze bevatten echter vaak te veel vet en/of te veel zout. Je kan op een makkelijke manier zelf je eigen gehakt maken. Wij hebben gekozen voor kippengehakt en hebben hiermee hamburgers gemaakt. Je ziet het ook, ze zijn niet allemaal even groot, maar ook dat heeft zijn charmes. Het beste bewijs dat ze zelfgemaakt zijn en alleen al hierdoor smaken ze veel beter.

 

Nodig:  (4 pers)

1 dubbele kipfilet

1 ei

2 eetlepels paneermeel

2 eetlepels margarine voor bakken en braden

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Maal de kipfilet fijn in een blender.
  • Roer er het ei en het paneermeel onder. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in 4.
  • Vorm van ieder deel een hamburger. Tip: het gehakt plakt nogal, maak je handen vochtig dan kan je de hamburgers makkelijker vormen.
  • Bewaar, indien nodig, de hamburgers in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  • Smelt de margarine in een pan.
  • Bak de hamburgers goed aan beide zijden, zet het vuur wat lager en bak ze gaar.

Variatie:

  • Kippenbroodje: vorm van het gehakt een vleesbroodje en bak gaar.
  • Er kan een gesnipperde ui of sjalot in verwerkt worden, gehakte peterselie, stukje paprika, tomaat,…
  • Dit gehakt kan ook verwerkt worden in bereidingen waar je gehakt in gebruikt: pastasaus, gevulde paprika’s, gehakschotels,….

kippengehakt 2 K Kippengehakt 3 K kippengehakt 5 K