Pompoensoep

Pompoensoep

Soep is een ideale manier om alle dagen voldoende groenten te eten. Het is laag in calorieën en je kan er oneindig veel mee variëren. Als je soep eet om je honger te stillen, zorg er dan voor dat er voldoende groenten in de soep zitten. Zo krijg je soep die voldoende vult. Je kan verschillende groenten combineren of een klassieke soep maken waarin één groente de hoofdrol speelt. Wij hebben bij deze soep gekozen voor een soep waar één groente de hoofdrol krijgt: de pompoen.

Nodig: (4 pers)

1 kg pompoen

1 ui

1 dikke wortel

1 liter water

Bouillon

Ter afwerking: fijn gesnipperde peterselie

Bereiding:

  • Schil de wortel en de pompoen, snijd in dikke stukken.
  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Doe ui, pompoen en wortel in een ruime kookpot.
  • Voeg water en bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als ze gaar is.
  • Werk af met peterselie.