Saltimbocca van kip

Saltimbocca is het enige hoofdgerecht uit de Italiaanse keuken waarvan het recept officieel is vast gelegd en goedgekeurd. Dit gebeurde in 1962 in Venetië door een jury van koks. Saltimbocca betekent ‘springt in de mond’. Bij het oorspronkelijke recept legt men een oester op een half plakje ham, op de oester een blad salie. De ham vouwt men over de salie en de oester en met een cocktailprikker wordt het geheel samengehouden. Wij hebben een eenvoudigere versie gemaakt, met kip, rauwe ham en salie.

Nodig: (4 pers)

3 kippenreepjes per persoon

4 plakjes rauwe ham

12 blaadjes salie

12 cocktailprikkers

2 lepels olijfolie

Peper

Bereiding:

  • Verdeel de plakjes rauwe ham in 3 stukjes.
  • Leg een stukje rauwe ham op een kippenreepje en leg op de rauwe ham een blaadje salie. Zet alles vast met een cocktailprikker.
  • Kruid met peper.
  • Verwarm de olie in een pan. Bak de saltimbocca . Let op: dit gaat snel, want het zijn dunne stukjes vlees.

kip saltimbocca 2 K kip saltimbocca 3 K

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .