Blog

Platte kaas met frambozen

Frambozen behoren tot de rozenfamilie, net zoals de braambessen. Er zijn verschillende soorten. Zo zijn er zomerframbozen, deze worden geoogst tijdens de zomermaanden en herfstframbozen, deze worden geoogst tot in oktober. Frambozen kennen we als mooie rode vruchten, maar er zijn ook gele frambozen verkrijgbaar. Frambozen zijn rijk aan vitamine C, vitamine B2 en B6. Ingrediënten: (1 stuks) 100 g magere platte kaas 75 g frambozen Zoetstof + vanille zoetstof

Provençaalse rijst

Rijst is er in veel soorten. Lange korrels, ronde korrels, wilde rijst, bruine rijst, paarse rijst, basmati,  risotto rijst, rijstepaprijst,… Sommige soorten plakken andere niet. Kortom er is een groot aanbod aan soorten en de toepassing is verschillend. Tegenwoordig is er ook rijst die gemengd is met granen. Wij hebben gekozen voor een mix van bruine rijst met het graan quinoa. Ingrediënten: 150 g mix bruine rijst met quinoa 3

Broodmaaltijd anders: smørrebrød met gerookte forel

Smørrebrød is iets heel gewoons in de Deense keuken. Eigenlijk is het een open sandwich. Ze eten het in allerlei variëteiten als lunch. Het beleggen ervan is een ware kunst. Door brood te combineren met groenten, vlees, vis of kaas, met of zonder sausjes geeft het een heel kleurrijk resultaat. De Denen zijn meesters in mooie versierselen gemaakt van groenten. Wij doen ons best, maar zo goed als de Denen

Tomatensoep met basilicum

De tomaat komt oorspronkelijk uit Peru. In de 16de eeuw werd de tomaat via Spanje in Europa geïmporteerd. De tomaat behoort tot de familie van de nachtschade. Lange tijd dacht men dat de vrucht giftig was waardoor de plant tot in de 18de eeuw een sierplant was. Nadat de waarde van de vruchtgroente bekend raakte, werd de plant al snel gekweekt in Spanje, Noord-Italië, het zuiden van Frankrijk en Corsica.

Regenboogworteltjes

Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren wortelen te koop. De door ons zo gekende oranje wortel krijgt concurrentie van gele, paarse en witte wortelen. De gekeurde wortelen worden meestal niet apart verkocht, maar aangeboden in pakketten en krijgen het etiket van regenboogwortelen opgeplakt. Zo heb je met een enkele groente toch een mooi kleurenpallet op tafel. Ingrediënten: (2 pers.) 1 pak regenboogworteltjes 1 eetlepel olijfolie Enkele takjes tijm Peper en

Verminderen drie sneetjes volkoren brood per dag de kans op een hartziekte?

In het nieuws Drie sneetjes volkorenbrood aan je dagelijks menu toevoegen is al voldoende om je risico om te sterven aan een hartziekte te verlagen met 25%. Dat blijkt uit een studie van de Harvard University’s School of Public Health. Eén derde van de volwassenen zou niet genoeg volkoren producten eten. Waar komt dit nieuws vandaan? Aan de Amerikaanse Harvard Medical School of Public Health verzamelden wetenschappers alle studies over

Confituur van rabarber en stekelbessen

Stekelbessen, ook wel kruisbes, stekebees, klapbes, kroesel, knoezel of knoeper genoemd, is familie van de rode bes en de zwarte bes. Ze groeien aan lage struiken. Meestal zijn stekelbessen groen, maar er zijn ook varianten die geel zijn. Voor de verkoop worden meestal de rode tot roodpaarse soorten geteeld. Deze zijn populairder en zien er aantrekkelijker uit dan de groene stekelbessen. Nodig: 500 g stekelbessen 500 g rabarber 1 citroen

Levenslang leren

Het was een druk voorjaar. Er stonden heel wat bijscholingen op het programma.  EAACI CONGRES te Wenen Diëtiste An en Mieke vertoefden in juni 5 dagen in Wenen. Daar ging het jaarlijkse allergiecongres door. Als gespecialiseerde allergiediëtist is het broodnodig continu te leren. De wetenschap staat niet stil. Ook dit jaar leerden we heel wat bij.  LOW-FODMAP te Londen 15 tot 20% van de bevolking heeft last van een spastische

IJsje met zomerfruit

Rood fruit. Steeds vaker lees je dat het heel gezond is. Dat klop ook. Rood fruit is rijk aan vitamine C en aan antioxidanten. Beide zijn stoffen die ons lichaam beschermen. Ze kunnen schadelijke stoffen (vrije radicalen) neutraliseren. Maar naast hun gezondheidsvoordeel zijn ze bovendien erg lekker en ze brengen veel kleur in onze voeding. Je kan het rood fruit op veel manieren gebruiken in de keuken. Wij kozen voor

Moet jij nog op vakantie vertrekken?

Wil jij op vakantie ook lekker mee genieten, zoals iedereen? Misschien maak je je nu al druk uit angst dat de kilootjes eraan zullen vliegen tijdens de vakantie? Hier zijn enkel handvatten die je zullen helpen dit jaar wel zonder zorgen op vakantie te vertrekken.  Er is namelijk NIETS VERBODEN! Vakantie dient om  te genieten.  Zoek zelf de kracht om hierin niet te overdrijven, je wil toch je harde werk

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .