IJsje met zomerfruit

IJsje met zomerfruit

Rood fruit. Steeds vaker lees je dat het heel gezond is. Dat klop ook. Rood fruit is rijk aan vitamine C en aan antioxidanten. Beide zijn stoffen die ons lichaam beschermen. Ze kunnen schadelijke stoffen (vrije radicalen) neutraliseren. Maar naast hun gezondheidsvoordeel zijn ze bovendien erg lekker en ze brengen veel kleur in onze voeding. Je kan het rood fruit op veel manieren gebruiken in de keuken. Wij kozen voor de pure vorm, gecombineerd met een klein bolletje vanille-ijs.

Nodig: ( 1 portie)

2 eetlepels rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, kersen, braambessen,…)

1 bolletje vanille-ijs (light of gezoet met stevia)

Bereiding:

  • Spoel het fruit.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in 2 of in 4.
  • Verwijder het steeltjes van de kersen, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
  • Zet het ijs even uit de vriezer zodat je het kan scheppen.
  • Dompel de ijsschep in warm water en schep een mooi bolletje.
  • Doe het bolletjes in een klein kommetje en schik er het fruit bij.