Provençaalse rijst

Provençaalse rijst

Rijst is er in veel soorten. Lange korrels, ronde korrels, wilde rijst, bruine rijst, paarse rijst, basmati,  risotto rijst, rijstepaprijst,… Sommige soorten plakken andere niet. Kortom er is een groot aanbod aan soorten en de toepassing is verschillend. Tegenwoordig is er ook rijst die gemengd is met granen. Wij hebben gekozen voor een mix van bruine rijst met het graan quinoa.

Ingrediënten:

150 g mix bruine rijst met quinoa

3 grote sjalotten

1 eetlepel olijfolie

1 koffielepel Provençaalse kruiden

Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Pel de sjalotten en snipper fijn.
  • Kook de mix van bruine rijst en quinoa gaar. Volg de instructie op de verpakking voor de gaartijd.
  • Verwarm de olijfolie in een kleine kookpot en fruit hierin op een zacht vuur de sjalotjes.
  • Giet de rijst af.
  • Meng de rijst onder de sjalotten samen met de Provençaalse kruiden.
  • Breng op smaak met peper en zout.