Blog

Afvallen, gezond eten, aardappelen, geen aardappelen, …

De laatste weken ging er geen dag voorbij of er stond wel iets in de krant, in de tijdschriften rond vermageren en voeding. Het is niet makkelijk om zelf uit te filteren wat nu wel of niet klopt. Nochtans weten we vaak zelf wel waar het schoentje knelt: de ene cliënt geeft zelf aan veel te grote porties te nemen, de andere geeft aan toch wel vaak te snoepen en nog

Wild: fazant

Het traditionele wildseizoen loopt van 15 oktober tot het einde van het jaar. Fazant is in dit seizoen makkelijk verkrijgbaar. Meestal worden ze gekweekt, want in het wild komen ze steeds minder voor. De meeste mensen kennen wel fazanten, misschien niet de vrouwtjes, want die zijn onopvallende bruin, maar wel de mannetjes, die hebben mooie rosbruine veren die goed opvallen. Fazant kan je kopen in filets. Kies je, zoals wij,

Halloweensoep

Denken we aan Halloween, dan denken we aan pompoenen. Ze staan in veel tuinen en ze groeien gemakkelijk. Je kan ze verwerken in de keuken, maar je kan er ook versieringen meer maken. Je kan ze uithollen en er gezichtjes uit snijden. Met een kaarsje erin heb je een dansend halloween gezichtje, mooi in het donker. Wij gebruiken de uitgeholde pompoen als soepterrine. Nodig: (4 pers) 1 kg pompoen 1

Quiche met aubergine en mozzarella

De aubergine is een langwerpige vrucht met een mooie diep donker paarse kleur. Ze wordt ook wel eierplant genoemd. Een aubergine heeft wit vruchtvlees en wordt meestal niet geschild. Ze heeft een vrij neutrale smaak en wordt daarom vaak gecombineerd met ‘stevige’ smaakmakers zoals knoflook en kruiden als oregano, rozemarijn,… Aubergines behoren tot de nachtschade. Eet ze nooit rauw. Ze bevatten solanine wat maag- darmklachten kan veroorzaken. Door de aubergine

Geen lagere levensverwachting voor 55-plusser met overgewicht

Ouderen vanaf 55 jaar met overgewicht en obesitas sterven niet eerder dan 55plussers met een normaal gewicht. Deze verrassende conclusie trekken onderzoekers van het Erasmus MC, nadat ze de levensverwachting van bijna 6.500 mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder uit Rotterdam hebben onderzocht. Het onderzoek is gepubliceerd in PLOS Magazine. Eerdere studies wezen wel op een enigszins voortijdig overlijden door overgewicht. Het verband tussen overgewicht en sterfte behoeft dus

Appelcrumble

De nieuwe oogstappeltjes liggen in de winkel. Nu, in het najaar, is er een ruime aanbod van verschillende appelsoorten. Ze zien er allemaal even aantrekkelijk uit. Zelf ben ik een grote fan van de Elstar appel. Het is een klein appeltje met een mooie rode blos, heeft stevig vruchtvlees en smaakt lekker zoet. De pluk start half september en vanaf dan zijn volop beschikbaar. Je kan de kleine appeltjes uit

Soms last van een middagdip? Deze voedingstips geven je extra energie!

Na die fantastische vakantieperiode, is het nu ‘back to reality’. De kids mogen terug naar school, de volwassenen mogen terug gaan werken. Die eerste weken zijn altijd weer even wennen. Heb jij ook soms last in de namiddag? Voel je je na de middag loom, kan je je moeilijk concentreren of zou je graag een middagdutje doen? Je kan deze vermoeidheid ook voorkomen en je energiepeil stimuleren door te letten

Granola

Granola is anders dan muesli. Het is een mengsel van granen, noten, zaden of pitten dat geroosterd wordt met honing en olie. Honing kan vervangen worden door ahornsiroop. Granola is net als muesli een typisch ontbijtproduct en wordt meestal gegeten met yoghurt, platte kaas of melk. Vaak wordt er nog een handvol klein fruit als bosbessen, frambozen, braambessen of een ander stukje vers fruit bij gegeten. Nodig: 200 g havermout

Last van extra vakantiekilo’s?

Misschien is er van al je goede voornemens niets overgebleven en ben je nu terug enkele kilo’s rijker? Of misschien heb je je redelijk goed kunnen houden aan je voornemens maar zijn er desalniettemin enkele kilo’s terug aangekomen? In beide gevallen is er geen enkel probleem. Jij hebt een geweldige vakantie achter de rug en genoten en dat mag! Maar ondertussen zijn de zomermaanden al even achter de rug. Pas op dat

Pasta met tomaat, courgette en varkenshaasje

Het varkenshaasje is het meest malse stukje vlees van het varken. Het zit bovenaan op de rug. Het is langwerpig van vorm, aan de ene kant wat dikker en aan de andere kant loop het spits uit en is het nog erg smal. Varkenshaasje wordt meestal in zijn geheel klaargemaakt. Je kan er ook plakjes van snijden,  dan krijg je varkensmedaillons. Wij hebben gekozen om het varkenshaasje in fijne reepjes

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .