Tomatensoep met basilicum

De tomaat komt oorspronkelijk uit Peru. In de 16de eeuw werd de tomaat via Spanje in Europa geïmporteerd. De tomaat behoort tot de familie van de nachtschade. Lange tijd dacht men dat de vrucht giftig was waardoor de plant tot in de 18de eeuw een sierplant was. Nadat de waarde van de vruchtgroente bekend raakte, werd de plant al snel gekweekt in Spanje, Noord-Italië, het zuiden van Frankrijk en Corsica.

Nodig: (4 pers)

1 ui

1 wit van prei

3 grote vleestomaten

1 pak of fles passata of 1 blik tomatenblokjes

Verse basilicum

1 liter water

Bouillon (vetarme)

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
  • Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes.
  • Doe groenten, passata (of tomatenblokjes), bouillon en water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Pluk ondertussen de blaadjes van de basilicum, spoel en snipper fijn.
  • Houd een beetje fijngesneden basilicum apart.
  • Als de soep gaar is, voeg de rest van de fijngesneden basilicum bij de soep en laat 2 minuten meekoken.
  • Mix de soep.
  • Werk af met de apart gehouden basilicumsnippers.

 

 

 

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .