Broodmaaltijd anders: smørrebrød met gerookte forel

Smørrebrød is iets heel gewoons in de Deense keuken. Eigenlijk is het een open sandwich. Ze eten het in allerlei variëteiten als lunch. Het beleggen ervan is een ware kunst. Door brood te combineren met groenten, vlees, vis of kaas, met of zonder sausjes geeft het een heel kleurrijk resultaat. De Denen zijn meesters in mooie versierselen gemaakt van groenten. Wij doen ons best, maar zo goed als de Denen is het ons nog niet gelukt.

Nodig: (4 stuks)

4 grote sneetjes zuurdesem smørrebrød (voorverpakt te koop)

Verschillende soorten krulsla

Light margarine

Kerstomaatjes

4 lange cocktailstokjes

1 grote sjalot

2 gerookte forelhaasjes

Bereiding:.

  • Maak de sla schoon, spoel en zwier droog.
  • Pel de sjalot en snijd in ringen.
  • Spoel de kerstomaatjes en rijg ze op de lange cocktailstokjes.
  • Besmeer het zuurdesembrood met light margarine.
  • Leg hierop de verschillende soorten krulsla.
  • Schik op de sla stukjes gerookt forelhaasje.
  • Leg op de forel sjalot ringen.
  • Werk af met de kersttomaatjes.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .