Confituur van rabarber en stekelbessen

Confituur van rabarber en stekelbessen

Stekelbessen, ook wel kruisbes, stekebees, klapbes, kroesel, knoezel of knoeper genoemd, is familie van de rode bes en de zwarte bes. Ze groeien aan lage struiken. Meestal zijn stekelbessen groen, maar er zijn ook varianten die geel zijn. Voor de verkoop worden meestal de rode tot roodpaarse soorten geteeld. Deze zijn populairder en zien er aantrekkelijker uit dan de groene stekelbessen.

Nodig:

500 g stekelbessen

500 g rabarber

1 citroen

350 g confituursuiker maxi fruit (3:1)

Bereiding:

  • Maak de rabarber schoon, spoel grondig en snijd in kleine blokjes.
  • Verwijder het kroontje en het steeltje van de stekelbessen, spoel ze en snijd ze doormidden.
  • Pers de citroen uit.
  • Doe het fruit samen met het citroensap in een ruime kookpot.
  • Voeg de confituursuiker toe, roer alles goed onder elkaar en laat 8 tot 12 uur trekken.
  • Zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Laat 4 minuten doorkoken op een zacht vuur.
  • Vul de potje met de confituur en draai ze dadelijk dicht.