Moet jij nog op vakantie vertrekken?

Wil jij op vakantie ook lekker mee genieten, zoals iedereen? Misschien maak je je nu al druk uit angst dat de kilootjes eraan zullen vliegen tijdens de vakantie?

Hier zijn enkel handvatten die je zullen helpen dit jaar wel zonder zorgen op vakantie te vertrekken.

di-eet-button Er is namelijk NIETS VERBODEN! Vakantie dient om  te genieten.

di-eet-button Zoek zelf de kracht om hierin niet te overdrijven, je wil toch je harde werk van de afgelopen weken, maanden niet helemaal verloren laten gaan?

di-eet-button Neem een lekker uitgebreid ontbijt, eet alles waar je zin in hebt, maar de vettige en suikerrijke keuzes neem je “in ‘t klein” vb. donkere pistolets (1 met mager beleg, 1 met beleg naar keuze), een portie melkproduct en een portie fruit, dan kies je bv. een halve koffiekoek i.p.v. een ganse.

di-eet-button Het zijn vooral de eerste happen die je een goed gevoel en heerlijke smaaksensatie geven, eet dus dat lekkers in het klein, maar eet het zeer bewust en geniet er met volle teugen van.  Als je het gaat eten met schuldgevoel, eet je het snel op en sla je de bal mis! Dit is nergens voor nodig.

di-eet-button Drink tussendoor veel water, zeker bij warm weer!

di-eet-button Probeer de lunch of het diner, een van de twee, sober te houden.

di-eet-button Bv. een sobere lunch (daar je toch al uitgebreid hebt ontbeten) kan zijn: fruitsalade met melkproduct of groentesalade enkel met wat vlees of vis of een eitje.

di-eet-button Probeer toch te zorgen dat je niet steeds iedere maaltijd zonder honger begint, dan ben je energie aan het stapelen. Als je s ’middags bewust licht luncht, kan je s’ avonds met een lichte trek aan het avondmaal beginnen, en wil dat zeggen dat je al het vorige mooi verbruikt hebt!

di-eet-button Vandaar dat een wandeling of zwembeurt voor de maaltijd zeker aan te raden is.

di-eet-button Tijdens het diner (is het buffet op hotel, ga je op restaurant of kook je heerlijk zelf) probeer je best te starten met een mooie salade of een soep, dan ga je verder alles eten waar je zin in hebt,  maar weer  “in ‘t klein”.  Eet langzaam en geniet van de smaken.

di-eet-button Wissel alcoholische dranken iedere keer af met een glas water.  Gin tonic light en cava  zijn de betere keuzes, maar drink vooral ook hier die drank waar je echt trek in hebt!

di-eet-button Probeer na het diner een ommetje te maken, geniet van de omgeving en rust.

di-eet-button Geniet van het leven, van het lekkere eten en drinken, maar ga voor een licht gevoel! Geen zwaar overeten gevoel, dat vreet energie en komt je vakantie ook niet ten goede.

di-eet-button Kortom geniet van de vakantie, maar met mate(n)!

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .