Afvallen, gezond eten, aardappelen, geen aardappelen, …

De laatste weken ging er geen dag voorbij of er stond wel iets in de krant, in de tijdschriften rond vermageren en voeding. Het is niet makkelijk om zelf uit te filteren wat nu wel of niet klopt. Nochtans weten we vaak zelf wel waar het schoentje knelt: de ene cliënt geeft zelf aan veel te grote porties te nemen, de andere geeft aan toch wel vaak te snoepen en nog een andere geniet zo hard van z’n dagelijkse glaasje wijn (vaak 2), … Meestal weet men ook dat beweging een werkpunt is.

Gewicht verliezen

Als je een kilootje (of meerdere kilo’s) te zwaar bent, moet je hoe dan ook zorgen voor een verschil in energiebalans (de inname moet lager liggen dan het verbruik). De diëtisten onder ons, zien dan ook nog liefst dat de energie die we innemen volwaardig is. Wat bedoelen we hiermee? Wel we zien liefst dat de voeding voldoende voedingsstoffen (vitaminen, mineralen) bevat en dat de vetten vooral gezonde vetten (onverzadigde vetten) zijn.

Gewichtsbehoud

Als we er in geslaagd zijn de gewenste kilo’s te verliezen, dan willen we dat het gewicht stabiel blijft. Laat dat nu net de lastigste klus zijn. Om je gewicht stabiel te houden, zal je levenslang je gedrag moeten aanpassen en inspanningen leveren. Wil je dat dit lukt, dan is het belangrijk dat de voeding zo is uitgebalanceerd dat het voor jou goed aanvult en dat jij je hier goed bij voelt.

De diëtist is diegene die samen met jou op zoek gaat naar dat voedingspatroon dat voor jou op lange termijn haalbaar is en dat jou de nodige energie en de nodige voedingsstoffen levert. En zo simpel is dat 🙂

Dus wil je eindelijk komaf maken met dat overgewicht, wend je snel tot één van onze diëtisten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .