Pasta met tomaat, courgette en varkenshaasje

Het varkenshaasje is het meest malse stukje vlees van het varken. Het zit bovenaan op de rug. Het is langwerpig van vorm, aan de ene kant wat dikker en aan de andere kant loop het spits uit en is het nog erg smal. Varkenshaasje wordt meestal in zijn geheel klaargemaakt. Je kan er ook plakjes van snijden,  dan krijg je varkensmedaillons. Wij hebben gekozen om het varkenshaasje in fijne reepjes te snijden. Zo krijg je een lekker mals stukje vlees bij je pasta.

Nodig: (4 pers.)

200 g vlindertjes pasta

3 dikke vleestomaten

1 ui

1 courgette

1 klein blikje tomatenpuree

500 g varkenshaasje

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel vloeibare margarine

Peper en zout

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd klein.
  • Spoel de courgette en de tomaten.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verwijder de pitjes van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verwarm in een ruime kookpot 2 eetlepels olijfolie.
  • Fruit hierin de ui, voeg vervolgens de blokjes courgette toe. Zet het vuur lager.
  • Roer regelmatig en voeg na 5 minuten de blokjes tomaat en de tomatenpuree toe.
  • Laat zachtjes garen.
  • Kook de pasta al dente in licht gezouten water, giet af.
  • Snijd plakjes van het varkenshaasje van ongeveer 1 cm dikte. Snijd deze plakjes in reepjes.
  • Verwarm in een pan 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel margarine. Bak hierin de reepjes varkenshaasje.
  • Voeg de pasta samen met het vlees bij de groenten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .