Quiche met aubergine en mozzarella

Quiche met aubergine en mozzarella

De aubergine is een langwerpige vrucht met een mooie diep donker paarse kleur. Ze wordt ook wel eierplant genoemd. Een aubergine heeft wit vruchtvlees en wordt meestal niet geschild. Ze heeft een vrij neutrale smaak en wordt daarom vaak gecombineerd met ‘stevige’ smaakmakers zoals knoflook en kruiden als oregano, rozemarijn,… Aubergines behoren tot de nachtschade. Eet ze nooit rauw. Ze bevatten solanine wat maag- darmklachten kan veroorzaken. Door de aubergine te verwarmen wordt het gehalte aan solanine verlaagd waardoor de kans op maag- darmklachten kleiner wordt.

Nodig:  (4 pers)

5 ronde vellen  filo- of brickdeeg

3 uien

2 eetlepels olijfolie

1 aubergine

1 mozzarella light

1 brikje light room

1 ei

1 koffielepel oregano (gedroogd)

Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de ui en snijd klein.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie een kookpot en fruit hierin de ui.
  • Spoel de aubergine en verwijder het steeltje.
  • Snijd in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Smeer een bakvorm dun in met olijfolie.
  • Leg er een vel brickdeeg in, besmeer dit dun in met olie en leg er weer een vel brickdeeg op. Herhaal dit tot de vellen op zijn.
  • Verdeel de gestoofde uien over de taart.
  • Schik hierop de plakjes aubergine.
  • Leg op de aubergine de sneetjes mozzarella.
  • Giet de light room in een beker.
  • Voeg het ei, de oregano, peper en zout toe en klop goed tot een egaal mengsel.
  • Giet het mengsel over de groententaart.
  • Bak de taart gedurende 20 tot 30 minuten tot ze mooi bruin is.