Appelcrumble

De nieuwe oogstappeltjes liggen in de winkel. Nu, in het najaar, is er een ruime aanbod van verschillende appelsoorten. Ze zien er allemaal even aantrekkelijk uit. Zelf ben ik een grote fan van de Elstar appel. Het is een klein appeltje met een mooie rode blos, heeft stevig vruchtvlees en smaakt lekker zoet. De pluk start half september en vanaf dan zijn volop beschikbaar. Je kan de kleine appeltjes uit het vuistje eten, maar je kan ze ook gebruiken in de keuken, zoals in een crumble.

Nodig:  (voor 4 personen)

4 Elstar appeltjes

20 g margarine om te bakken

10 g zoetstof

40 g bloem

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe margarine, zoetstof en bloem in een kommetje en roer onder elkaar tot je een mengsel krijgt dat op kruimels lijkt.
  • Schil de appelen, snijd ze in kwartjes en verwijder het klokhuis.
  • Snijd ieder kwartje in blokjes.
  • Verdeel de appelblokjes over de 4 schaaltjes.
  • Schep het kruimelmengsel op de appelblokjes.
  • Zet in de voorverwamde oven en laat 15 tot 20 minuten bakken tot de crumble mooi bruin is.
  • De crumble kan warm of koud gegeten worden als nagerechtje of als tussendoortje.

 

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .