Blog

Zoetmakers: hoe zit het nu eigenlijk?

Agavesiroop, kokosbloesem, esdoorn, honing, … Agavesiroop, rapadura, kokossuiker: trendy suikers kennen een toenemend succes. Maar wat zijn nu echt de voordelen? Via onderstaande link vind je een mooi overzicht: http://www.zoetstoffen.eu/news-nl/trendy-sugars-een-gezond-alternatief-voor-geraffinnerde-suiker/ Zijn zoetstoffen schadelijk? Voor elke zoetstof is een aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) vastgesteld. Dit is de portie die iemand gemiddeld elke dag, zijn hele leven lang, veilig kan gebruiken. Houd je aan de ADI-normen van de zoetstoffen: aspartaam                         : 40

BBQ: varkenshaasje met spek

Bij BBQ ‘en kunnen verschillende techniek worden toegepast: de direct en de indirect techniek. Bij de directe barbecue techniek ligt het voedsel boven de warmtebron en wordt het gegrild door de stralingswarmte van het houtskool. Bij de indirecte barbecue techniek gaat het deksel dicht en ligt het voedsel niet direct boven de warmtebron. Met het deksel op de BBQ krijg je een afgesloten geheel waarin het voedsel gaart zoals in

CLASH PRAKTIJK ZOERSEL – PRAKTIJK WESTERLO Naar jaarlijkse gewoonte gaat de 10 000 stappenclash door. Dit is een wedstrijd tussen de verschillende gemeenten. Wij (diëtisten An, Dorien en Mieke) zijn ontzettend benieuwd welke praktijk de meest actieve is. Doe samen met ons mee en registreer je vandaag nog! Denk niet, oei ik zet wel heel weinig stappen dus doe maar niet mee WANT beter enkele stappen ingeven dan geen registreren.

Nieuwe facebookpagina ‘allergiedietisten’

Diëtisten An De Busser en Mieke Leurs zijn lid van de allergiediëtisten. De website www.allergiedietisten.com is een initiatief van 7 diëtisten uit de regio Antwerpen – Gent – Kempen – Limburg. De website wil op basis van wetenschappelijk gebaseerde informatie de juiste hulp bieden aan mensen met voedselallergie en voedselintolerantie. Plots valt de diagnose ‘allergie voor pinda’, ‘lactose-intolerantie’ of voel je al geruime tijd dat er iets mis is met je

Pladijs met tomaatjes en gevulde aardappel

Pladijs is een platvis die gevangen wordt in de Noordzee. Hij is dus gemakkelijk te krijgen en is niet duur. In 2013 werd de pladijs uitgeroepen tot vis van het jaar. Pladijs kan je gemakkelijk herkennen: hij heeft oranje-rode stippen op de groen tot bruinachtig bovenzijde. De onderkant van de vis is mooi wit. De filets zijn stevig van structuur en lekker van smaak. Je kan pladijs op het vel

Quinoa met paprika en kalkoen

Quinoa  (uitspraak kien-wah, niet “kie-no-wah”) is een plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. De gecultiveerde soort vormt op dit continent al lange tijd een belangrijke voedselbron. De plant kan tot drie meter hoog worden. De houtigerige stengel is al dan niet vertakt en kan afhankelijk van de soort groen, rood of purper van kleur zijn. De vrucht is ongeveer 2 mm groot en heeft een vliezige vruchtwand. Quinoa behoort

Verwarrende portiegroottes op verpakkingen

Voor soortgelijke producten gebruiken fabrikanten vaak verschillende portiegroottes. Het Nederlandse Voedingscentrum, de brancheorganisatie FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie) en de stichting ‘Ik-Kies-Bewust’ hebben ook ieder een eigen lijst met richtlijnen voor portiegroottes. De Nederlandse Consumentenbond wil dat óf alle portievermeldingen verdwijnen óf dat er 1 richtlijn komt waar alle fabrikanten zich aan houden. Verpakking Fabrikanten mogen zelf bepalen of ze de voedingswaarde per portie op de verpakking vermelden en hoe groot

Aspergesoep

De lekkerste aspergesoep maak je met een bouillon getrokken van de schillen van je asperges. Eigenlijk zijn deze schillen afval, want je eet ze niet op. Maar er zit zoveel smaak in, dat we ook de schillen gebruiken voor het bereiden van een aspregebouillon. Heb je overschot van je aspergebouillon? Gebruik het in andere bereidingen waar bouillon in verwerkt wordt en zo krijgt ook dit recept een fijne, maar niet overheersende aspergesmaak. Nodig:

Feiten en fabels rond gezonde voeding 

 Is zwarte chocolade ongezond? Is zwarte chocolade gezond? Bepaalde stoffen in zwarte chocolade, zogenaamde antioxidanten, zouden een gunstig effect hebben op onze bloedcirculatie en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Chocolade bevat wel veel vet, maar dat zou geen negatieve invloed hebben op ons cholesterolgehalte. Geeft ons dat een vrijgeleide om te snoepen? Jammer genoeg niet. Chocolade bevat nog altijd veel suiker en brengt veel energie aan (ongeveer 250 kcal per reep).  Is melk goed voor elk? De

Zelfgemaakte vla

Vla is eigenlijk een keukenterm uit de Nederlandse keuken. We kennen het bij ons wel, maar dan noemen we het room. Nee, het is geen slagroom, maar een pudding die minder dik gebonden is dan de pudding die wij gewoonlijk eten. Vla kan je alleen in Nederland kopen of in Nederlandse grootwarenhuisketens in België. Maar je kan het gemakkelijk zelf maken. Wij hebben gekozen voor vanille vla. Wil je een

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .