Bij BBQ ‘en kunnen verschillende techniek worden toegepast: de direct en de indirect techniek. Bij de directe barbecue techniek ligt het voedsel boven de warmtebron en wordt het gegrild door de stralingswarmte van het houtskool. Bij de indirecte barbecue techniek gaat het deksel dicht en ligt het voedsel niet direct boven de warmtebron. Met het deksel op de BBQ krijg je een afgesloten geheel waarin het voedsel gaart zoals in een warme lucht oven. Door de ventilatieopeningen in het deksel open of dicht te doen regel je de temperatuur binnenin de BBQ.
Nodig: (5 pers)
1 varkenshaas van 500 g
2 lepels olijfolie
10 dunne sneetjes natuur spek
5 metalen spies geschikt voor de BBQ
Peper en zout
Bereiding:
- Snijd van het varkenshaasje 10 stukjes van ongeveer 2 tot 2,5 cm dikte.
- Wikkel rond ieder stukje een sneetje spek.
- Steek de metalen spie door de stukjes vlees: 2 stukjes per spie.
- Kruid met peper en zout en bestrijk ze dun met olijfolie.
- Bewaar de spiesjes in de koelkast tot gebruik.
- Bak ze gaar op de BBQ.