Zelfgemaakte vla

Zelfgemaakte vla

Vla is eigenlijk een keukenterm uit de Nederlandse keuken. We kennen het bij ons wel, maar dan noemen we het room. Nee, het is geen slagroom, maar een pudding die minder dik gebonden is dan de pudding die wij gewoonlijk eten. Vla kan je alleen in Nederland kopen of in Nederlandse grootwarenhuisketens in België. Maar je kan het gemakkelijk zelf maken. Wij hebben gekozen voor vanille vla. Wil je een ander smaakje? Vervang dan vanille puddingpoeder door chocolade puddingpoeder of praliné puddingpoeder. Een potje zelfgemaakte vla heeft evenveel energie (calorieën) als een potje natuuryoghurt of een fruityoghurt zonder toegevoegde suiker.

Nodig: (4 porties)

½ L magere melk

½ zakje (25 g) vanille puddingpoeder

Zoetstof

Bereiding:

  • Giet de melk in een kookpot, maar neem een beetje melk apart in een kommetje.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Los in het kommetje melk het puddingpoeder op. Roer goed, er mogen geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt.
  • Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg zoetstof toe tot de vla zoet genoeg smaakt.
  • Giet de vla in 4 kopjes of in 4 kleine schaaltjes.