De lekkerste aspergesoep maak je met een bouillon getrokken van de schillen van je asperges. Eigenlijk zijn deze schillen afval, want je eet ze niet op. Maar er zit zoveel smaak in, dat we ook de schillen gebruiken voor het bereiden van een aspregebouillon. Heb je overschot van je aspergebouillon? Gebruik het in andere bereidingen waar bouillon in verwerkt wordt en zo krijgt ook dit recept een fijne, maar niet overheersende aspergesmaak.
Nodig: (4 pers)
1 kg asperges
1 ui
1 wit van prei
1 liter water
Bouillon
Gesnipperde peterselie
Bereiding:
- Schil de asperges. Doe de schillen in een ruime kookpot. Voeg kokend water toe, laat 15 minuten op een laag vuur koken, giet af maar vang het kookvocht op: dit is de basis van de soep. Doe de afgekookte schillen bij het afval.
- Snijd de geschilde asperges in stukjes.
- Pel de ui en snijd in stukjes.
- Maak de prei schoon, spoel onder koud water en snijd in stukjes.
- Doe ui, prei en asperges in een ruime kookpot.
- Giet hierbij het kookvocht van de aspergeschillen.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Mix de soep als ze gaar is.
- Werk af met gesnipperde peterselie.