Quinoa met paprika en kalkoen

Quinoa  (uitspraak kien-wah, niet “kie-no-wah”) is een plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. De gecultiveerde soort vormt op dit continent al lange tijd een belangrijke voedselbron. De plant kan tot drie meter hoog worden. De houtigerige stengel is al dan niet vertakt en kan afhankelijk van de soort groen, rood of purper van kleur zijn. De vrucht is ongeveer 2 mm groot en heeft een vliezige vruchtwand. Quinoa behoort niet tot de graangewassen, want het is een klein nootje. Afhankelijk van de soort is het nootje wit, rood of zwart van kleur.

Nodig:  (4 pers)

120 g quinoa

500 g kalkoen(lapjes)

2 uien

4 eetlepels olijfolie

½ kg wortelen

1 gele paprika

4 tomaten

40 g zwarte olijven

1 teentje knoflook

1 koffielepel kerriepoeder

Peper en zout

Bereiding:

  • Kook de quinoa in 6 dl gezouten water gaar.
  • Pel ondertussen de uien en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Schil de paprika en de wortelen en snijd ze in reepjes.
  • Pel de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Snijd de olijven in vier.
  • Stoof de ui met de knoflook in de helft van de olie.
  • Voeg de paprika- en wortelreepjes, 1 dl water, kerriepoeder en zout toe. Stoof gaar.
  • Snijd ondertussen de kalkoen in blokjes.
  • Verwarm de rest van de olie in een pan en bak hierin de blokjes kalkoen tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Voeg ondertussen de tomaten en de olijven bij de paprikareepjes en laat 5 minuten stoven.
  • Meng de quinoa met de gestoofde groenten en de gebakken blokjes kalkoen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .