Blog

Kerstmenu 2023: Kalkoen cordon bleu met groentewaaier

Kalkoen is een traditie met kerst. Dit jaar hebben we er een kleine cordon bleu van gemaakt. De hoofdrol is voor de groenten. We hebben gekozen voor enkele vergeten groenten (peterseliewortel, postelein en groenlof) en ze in een hedendaags jasje gestoken. Het groenlof is verwerkt onder de puree. De peterseliewortelschijfjes en de postelein fleuren het bord op. Kan je de vergeten groenten niet vinden dan kan je het groenlof vervangen

Kerstmenu 2023: Knolseldersoep met garnituur

Soep is een fijne starter van je kerstdiner na de hapjes. Het is ook een goede manier om toch voldoende groenten in een feestmenu te brengen. Het is een knolseldersoep met een garnituur van kleurrijke groenten. Je kan deze soep ook afwerken met een garnituur enkel paprika (rode, gele, oranje en groene) of enkel een paddenstoelenmix. Nodig: (12 personen) 1 grote knolselder 2 dikke stukken prei (enkel het wit) 2

Kerstmenu 2023: Hapjes: Witloofblaadjes met heilbot- en eiersalade

Ook dit jaar voorziet het Di-eet team een gezond kerstmenu. We hebben groenten er een prominente rol in gegeven. Groenten maken je menu lichter en zorgen voor veel kleur op je bord. Met veel groenten kan het stukje vlees of vis net iets kleiner zijn of zelfs helemaal weg zoals bij een lekkere groentesoep. Een win-win dus, beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Heilbot is een vette

Zelfgemaakte crackers

Soms wil je tussendoor of bij het ontbijt wel eens iets waar je stevig in kan bijten, bijvoorbeeld een cracker. In de winkel kan je veel verschillende crackers kopen, je kan ze ook gemakkelijk zelf maken. Bak je ze regelmatig, kies dan eens een ander zaadje of hak wat noten grof, dan heb je crackers die net weer anders smaken. Nodig: (± 20 stuks) 85 gr havermout (fijne vlokjes) 65

Hasselback-butternut

Hasselback-bereiding is een kooktechniek waarbij je inkervingen maakt in het product dat je wil bereiden. Het is vooral bekend van de Hasselback-aardappelen. De techniek kan je evenwel toepassen op alle (harde) groenten, zoete aardappel … Nu er volop pompoenen zijn, hebben we gekozen om een Hasselback-butternut te maken. Nodig: (4 personen) 1 butternut pompoen Enkele schijfjes geiten- of schapenkaas Gedroogde (of verse) tijm 2 eetlepels olijfolie Peper en (zout) 1

Halloween hapjes

“Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in griezelbeest. Met Halloween ben je welkom in de hel. Je krijgt de kriebels, je bibbert uit je vel” Dit is een stukje uit de Halloweensong van “LikeMe” de populaire jongerenband. We hebben geen griezelbeesten of de hel gemaakt, wel mummies. En ja, wanneer je denkt “dit is niet echt gezond of ecologisch”, dan heb je helemaal gelijk. Maar met Halloween

Pruimencrumble

Op zoek naar een vieruurtje of een nagerechtje? Wel deze crumble van pruimen kan daar perfect voor dienen. Eigenlijk kan je de crumble maken in elk seizoen met het fruit van dat moment. Wil je er een feestelijk nagerecht van maken, serveer de crumble dan met een bolletje (light) ijs naar keuze. Nodig: (6 porties) 6 grote of 12 kleine pruimen (rode, oranje, gele of groene) 30 g vloeibare margarine

Pita gezond

Weinig tijd om te koken? Bij ons staat er dan ook wel eens pita op de menu. En daar is helemaal niets mis mee. Wij hebben er een lekkere en gezonde versie van gemaakt. Met een volkoren pitabroodje, een magere saus en extra veel groenten. Nodig: (4 personen) 4 volkoren pita broodjes 1 zakje gemengde sla 3 vleestomaten 2 maïskolven 12 mini paprika (rood of een andere kleur) 400 g

Peertjes met yoghurt

In de herfstmaanden kan je stoofpeertjes kopen. Misschien ken je ze wel van bij een hoofdgerecht. Dan zijn ze gekookt in rode wijn en zijn ze mooi rood. In dit recept gebruiken we ze in een nagerecht met een zoete touch. Deze stoofpeertjes zijn gekookt in veel water en een heel klein geutje rode porto. Ze kleuren dan niet zo mooi rood dan de peertjes die in wijn gekookt worden,

Pasta met linzen

Er is steeds meer aandacht voor minder vlees en meer plantaardige voeding. Toch is het niet altijd gemakkelijk om dit toe te passen. Vlees of vis kan je vervangen door peulvruchten zoals linzen, kikkererwten, witte (bruine, rode …) bonen of een vegetarisch alternatief zoals quorn, tofu, tempeh … of door een vleesvervanger zoals alternatief voor kippenblokjes, burger … Wij hebben in dit gerecht vlees vervangen door linzen. Nodig: (4 personen)

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .