WINTERDIP VOORKOMEN

Het herfstseizoen is al even aangebroken. De bomen verliezen hun bladeren en de dieren bereiden hun winterslaap voor. ‘S avonds is het sneller donker. We voelen ons vaak minder fit, zijn sneller moe. Als we meer moe zijn en ons misschien minder goed voelen, gaan we dit vaak compenseren met voeding. Wanneer we een slechte dag hebben, grijpen we al snel naar iets suiker- en/of vetrijk. We willen dit lege gevoel vullen en onszelf geruststellen. Misschien was het bij jouw thuis de gewoonte iets te eten als je je slecht voelde. Gevallen op de speelplaats als kind? Dan maar een snoepje om te kalmeren.

Wij delen enkele tips tegen deze dipjes:

  • Ga overdag eens naar buiten. Je wordt hier echt wakker van. Een wandeling in het bos of een ochtendloopje daar kikker je van op en krijg je positieve energie van.
  • Eet gezond! Gezonde voeding kan helpen tegen een winterdip.
  • Schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Het positieve benoemen zorgt voor een goede mindset.
  • Plan de komende week leuke momenten in. Verwen jezelf door een voetbadje te nemen, eens uitgebreid in bad te gaan… of door eens lekker op restaurant te gaan.
  • Niet alleen wekelijks plannen maar ook dagelijks plannen is belangrijk. Zorg ervoor dat je dagelijks een moment van ontspanning hebt. Dit kan je eventueel combineren met een luchtje te gaan scheppen buiten. Twee vliegen in één klap!
  • Ga vroeg genoeg slapen en verstoor je nachtrust niet.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .