Spruitjes zijn echte wintergroenten, tijd om er weer eens mee aan de slag te gaan. Vaak lusten kinderen ze niet graag. Door ze beetgaar te bereiden en ze te serveren met boekweit en feta lukt het misschien beter. Feta zorgt voor veel smaak maar kan eventueel vervangen worden door zachte geitenkaas of bolletjes mini mozzarella.
Nodig: (voor 4 personen)
1 kg spruitjes (vers of diepvries)
120 tot 160 g boekweitkorrels
1 pakje feta
1 ui
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de spruitjes schoon, pel de ui en snipper fijn.
- Verwarm de olijfolie in een kookpot en fruit te ui.
- Voeg de spruitjes toe samen met een beetje water en stoof de spruitjes beetgaar.
- Kook onder tussen de boekweitkorrels zoals aangeven op de verpakking.
- Giet de boekweitkorrels af en meng ze onder de beetgare spruitjes.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de feta in blokjes en roer ze zachtjes onder de spruitjes en boekweitkorrels.