Slaap, onderdeel van een gezonde leefstijl

In onze diëtistenpraktijk besteden we veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is veel meer dan gezonde voeding. Een gezonde leefstijl is ALLES (Afwisselend eten, Leuk bewegen, Lief zijn voor jezelf, Emoties hanteren en Slapen).
Slapen, niet enkel in kader van gewichtsproblemen, maar ook bij voedselallergie en voedselintoleranties heel belangrijk.

Weinig slaap kan bij voedselallergie en voedselintoleranties de drempel tot reageren doen verlagen waardoor je sneller klachten krijgt. Bij een voedselallergie bijvoorbeeld weten we dat elke voedselallergische patiënt anders reageert. De ene reageert op een bijna onzichtbaar deeltje pinda, de andere reageert pas op een halve pinda. Slecht slapen kan maken (net zoals nog heel wat andere factoren) dat je sneller reageert.

Ben jij een slechte slaper? Aanrader: boek: Meer energie van dokter Bruno Ariens.
Op de website kan je het boek bestellen, maar je vindt er ook meer informatie en praktische oefeningen. Collega An krijgt een mooie vermelding in het boek.

Ook in het kader van overgewicht en obesitas is bewezen dat te weinig slaap een negatief effect heeft. Meer hierover lees je in de fiche die Eetexpert vzw heeft gemaakt.

Slaap

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .