Rode Bietjes

Rode Bietjes

Rode bieten. Vroeger groeiden ze thuis in de moestuin. Als kind was ik er niet zot van. Ik vond dat ze een grondsmaak hadden. De laatste jaren zijn de rode bieten weer alom beschikbaar. Deze ‘vergeten groente’ staat nu in het lijstje van de ‘superfoods’. Terecht ook, want ze zijn erg gezond. Nu, zoveel jaren later, heb ik de rode bieten leren waarderen in de keuken. Ik maak ze klaar op verschillende manieren, maar mijn favoriet is gestoofd met appeltjes.

Ingrediënten: (2 pers.)

1 bussel rode bieten

1 grote appel

1 kleine ui

1 eetlepel vloeibare margarine

Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Schil de rode bieten en rasp ze fijn.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Verwarm in een kookpot de margarine. Fruit hierin de ui.
  • Voeg de rode biet toe en de blokjes appel.
  • Zet na enkele minuten het vuur lager en stoof de bieten gaar.
  • Voeg, indien nodig, een weinig water toe zodat de bieten naar aanbranden.
  • Breng op smaak met peper en zout.