Linzenburger met coleslaw

Linzen zijn peulvruchten. In vergelijking met andere groenten bevatten peulvruchten eiwitten. Hierdoor kunnen ze vlees of vis vervangen in onze voeding. Linzen kan je droog kopen. Deze moet je ze enkele uren laten weken in water en vervolgens koken tot ze gaar zijn. Je kan ze ook in blik kopen. Dan zijn ze klaar voor gebruik. 

Linzenburger

Nodig:

100 g champignons, fijngesneden

100 g walnoten, fijngehakt

1 groot blik zwarte linzen

Halve ui, fijngesneden

1 teentje look, geperst

Kruiden: gember, chilipoeder, peper en zout (als je niet pikant wilt, vervang gember en chilipoeder door verse kruiden zoals peterselie)

1 kl sojasaus

1 el havermeel

Bereiding:

  • Bak de ui, look en champignons tot ze gaar zijn.
  • Laat de linzen uitlekken en spoel goed af. Doe de linzen dan in een mixer samen met 1 tl sojasaus en mix tot het grootste deel plat is.
  • Doe de gemixte linzen in een grote mengkom en voeg alle andere ingrediënten en de gebakken champignons, ui en look toe en kruid op smaak.
  • Vorm 4 tot 5 even grote burgers. Laat ze een uur rusten in de koelkast.
  • Bak de burgers tot ze aan beide kanten mooi bruin zien.

Koolsalade

Nodig:

¼ witte kool

2 wortels

2 el vegan mayonaise

2 el plantaardig alternatief voor yoghurt, ongesuikerd

1 tl citroensap

Kruiden: peper, zout en eventueel peterselie

Bereiding:

  • Rasp de witte kool en de wortels fijn.
  • Meng de mayonaise, de yoghurt, de citroensap en de kruiden in een kom tot een homogeen mengsel.
  • Meng nu alle ingrediënten onder elkaar.
  • Serveer met brood naar keuze (hamburger, pita, Turks brood, stokbrood, pistolet …)

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .