Vegan poffertjes met appel en sojaslagroom

Poffertjes zijn kleine, luchtige pannenkoekjes. In dit recept maken we gebruik van het sap van kikkererwten, aquafaba genoemd. Aquafaba wordt gebruikt als eivervanger. Het heeft, net zoals eiwit, de eigenschap om helemaal luchtig opgeklopt te kunnen worden. Ideaal voor poffertjes!

Poffertjes

Nodig:

300 ml plantaardige melk

100 gram havermeel (vermaal zelf havermout tot meel)

50 g zelfrijzend bakmeel (of gewoon meel + ½ tl bakpoeder)

3 eetlepels aquafaba

Snufje zout

Plantaardige boter, om in te bakken

Plantaardige slagroom

2 appels

Kaneel

Bereiding:

  • Zeef het havermeel en zelfrijzend bakmeel om klontjes in het beslag te voorkomen.
  • Meng de plantaardige melk met het meel, aquafaba en zout met een garde tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag in een maatbeker of ander handig gietbekertje.
  • Verhit de (poffertjes)pan en bestrijk met de plantaardige boter.
  • Snijd intussen de appels in kleinere stukjes en laat ze garen in de microgolfoven.
  • Verdeel het beslag over de kuiltjes en bak de poffertjes.
  • Wanneer de bovenkant begint te stollen draai je de poffertjes om.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Klop de plantaardige slagroom stijf.
  • Verwarm de poffertjes eventueel als ze zijn afgekoeld en serveer met de slagroom, de stukjes appel en werk af met wat kaneel of smaakmaker naar keuze.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .