Frisse knolseldersalade met hazelnoot en munt

Volg jij het fodmap-arme dieet (een specifiek dieet dat uit verschillende stappen bestaat, specifiek voor mensen met prikkelbare darmen)? Dan is het niet altijd evident om plantaardige recepten te vinden. 


Nodig: (2 personen)
30 g hazelnoten
200 g linzen (uit blik, uitgelekt)
2 el olijfolie
2 laurierblaadjes
1 el tijm
1/2 kleine knolselder
2 el hazelnootolie
1 el rodewijnazijn
2 el verse munt, fijngesneden
Peper en zout

Bereiding:

  • Verhit de oven tot 140°C. Strooi de hazelnoten op een kleine bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Schud ze eraf, laat ze afkoelen en hak ze grof.
  • Schil de knolselder en snijd hem in reepjes van 1 cm dik.
  • Kook de knolselder in ruim kokend water met zout in 6-8 minuten net gaar. Giet ze af.
  • Laat intussen de linzen goed uitlekken en stoof ze vervolgens 2 minuten in een kleine pan met de olijfolie, het laurierblad en de tijm. Blijf steeds goed roeren zodat ze niet aanbakken.
  • Vermeng de nog warme linzen (als ze koud zijn zuigen ze de olie niet op) in een kom met 1 el hazelnootolie, de azijn, wat zwarte peper en zout. Meng de knolselder erdoor. Proef en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
  • Laat het gerecht (om het koud te serveren) afkoelen, proef en voeg zo nodig nog wat azijn toe.
  • Meng de helft van de munt en de helft van de hazelnoten erdoor. Schep het in een schaal en sprenkel de overgebleven hazelnootolie erover. Garneer met de rest van de munt en hazelnoten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .