Wintergroenten zijn vaak harde groenten. Ze lenen zich goed om te bereiden in de oven. Ze garen dan langzaam en behouden zo al hun lekkere smaken en natuurlijk ook al hun nuttige voedingsstoffen.
Ingrediënten: (4 pers.)
1 kleine butternut pompoen
4 pastinaken
1 bussel gele raapjes
600 – 800 g kleine vastkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel gedroogde tijm
Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pastinaak, de raapjes en de aardappelen. Spoel onder koud water en snijd ze in grote stukken.
- Schil de pompoen, snijd doormidden en verwijder binnenin de pitjes. Snijd eveneens in grote stukken.
- Neem een ovenschaal en doe hierop de groenten.
- Giet er de olijfolie bij en schep om.
- Voeg tijm toe en kruid met peper en zout.
- Schep alles goed om.
- Zet de schaal in oven.
- Neem na 15 minuten de schaal uit de oven en schep de groenten goed om.
- Zet de schaal nog 10 tot 15 minuten terug in de oven.
.