Zalm met yoghurt en appel

Zalm met yoghurt en appel

Vaak krijgen we in de praktijk vragen voor een hapje of een kleinigheidje bij onverwacht bezoek. De klassiekers chips, kaas, nootjes, … bonken van de calorieën.  Vorig jaar hebben we er al enkele gepost (https://www.di-eet.be/recept-van-de-week/koude-komkommersoep/ en https://www.di-eet.be/recept-van-de-week/hapjes-mozzarella-en-tomaatjes/). Hier is er nog eentje. Het is niet veel werk. Je kan alles mengen en in kleine glaasjes scheppen, dan heb je hapje. Als je het schikt op een bord, zoals wij, kan het dienen als kleinigheidje of als voorgerecht.

Nodig: (4 voorgerechten of 15 hapjes)

1 pak gerookte zalm

1 groene appel

125 g magere yoghurt

Peper, zout, dille

Bereiding:

  • Snijd de zalm klein.
  • Doe de yoghurt in een ruime kom, roer los.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Doe de appelblokjes onder de yoghurt.
  • Kruid het geheel met dille en breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de zalm links en rechts op een klein bord.
  • Schep in het midden de yoghurt met appel.
  • Strooi wat gedroogde dille over het bord.