Eerst water en de rest komt later

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Ongeveer 75% van ons lichaam is water en slechts 25% is vaste stof. Water is belangrijk voor de absorptie van voedingsstoffen, het verwerken van afvalstoffen, celactiviteiten en alles wat nodig is om in leven te blijven. Water drinken is zelfs essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen.

Praktisch advies

di-eet-button Zet je dagelijkse hoeveelheid water klaar, bijvoorbeeld in glazen flessen of in een kan. Door duidelijk te zien hoeveel water er nog in de fles / kan zit, weet je precies wat je nog ‘moet’ opdrinken.

di-eet-button Begin de dag meteen met 1 tot 3 glazen water, gezien je lichaam na de nacht urenlang geen vocht heeft gehad. Bouw de hoeveelheid op zodra je lichaam weer gewend is aan het drinken van meer water.

di-eet-button Zet een paar keer per dag het alarm op je telefoon om je te herinneren aan het drinken van een glas water.

di-eet-button Raak je een beetje uitgekeken op water, dan zou je ook een smaakje aan het water kunnen toevoegen. Probeer eens stukjes watermeloen, een schijfje citroen of limoen, aardbeien met wat rozemarijn of een paar plakjes komkommer. Je zult zien hoe verfrissend en lekker water kan zijn.

RECEPT:  WATER MET EEN SMAAKJE

 

Nodig:             1 citroen – 1 limoen – 1 sinaasappel – ijsblokjes – water

Bereiding:

–        Snijd het fruit in schijfjes en doe in een kan of hoge beker.

–        Druk met een lepel goed op het fruit, zodat er wat sap vrijkomt.

–        Voeg ijsblokjes en water toe.

–        Laat een nacht goed trekken.

Variaties:

–        halve ananas – 2 kokosnoten

–        kiwi – aardbeien

–        komkommer – meloen

–        citroen of ananas – muntblaadjes

–        watermeloen – rozemarijn

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .