Sangria

Sangria

We hebben lang moeten wachten op de zon dit jaar. Misschien kunnen we het zonnetje wat langer hier houden met een zonnig drankje, een ‘Sangria’. Deze traditionele Spaanse drank is ondertussen ook hier in de lage landen goed ingeburgerd. Er zijn vele varianten van dit drankje, maar er is altijd fruit in verwerkt. Wij hebben gekozen voor een ‘laag calorische’ versie. We vertrekken van alcoholvrije rode wijn, een beetje spuitwater en pimpen het drankje op met fruit en kruiden. Zo krijgen we onze eigen heerlijke, frisse en lekkere sangria.

Ingrediënten: (8 – 10 porties)

1 fles alcoholvrije rode wijn

1,5 dl spuitwater

1 appel

1 (platte) perzik

1 grote sinaasappel bio

1 citroen bio

10 takjes + enkele losse blaadjes citroenmelisse

Bereidingswijze:

  • Doe de wijn en het spuitwater in een ruime kan.
  • Schil de appel en de perzik en snijd in blokjes.
  • Spoel de sinaasappel en citroen, snijd in dunne schijfjes.
  • Doe het fruit samen met de losse blaadjes citroenmelisse in de kan met rode wijn.
  • Plaats in de koelkast en laat een uurtje (of langer) trekken.
  • Verdeel over glazen, zorg dat er in ieder glas fruit zit.
  • Werk ieder glas af met een takje citroenmelisse.

Varieer:

  • Gebruik ander fruit: peer, aardbeien, kersen,…
  • Voeg een kaneelstokje toe, of raps een stukje gember.
  • Liever een iets zoetere sangria: vervang het spuitwater door een light frisdrank (let op dat de smaak van de light frisdrank niet te overheersend wordt).
  • Liever een heel koele sangeria: voeg blokjes ijs toe bij het serveren.